Bosch üniversite öğrencilerine kapılarını açtı

BoschSmart Experience kampı 5 yaşında 



Bosch Türkiye’nin kapılarını her yıl üniversite öğrencilerine açan, gençlere sadece bilgi vermekle kalmayıp, bu bilgileri deneyimleyebilecekleri bir ortam da sunan Smart Experiencekampı beşinci kez gerçekleşti. 

Instagram’dan düzenlenen bilgi yarışması ile seçilen 5 öğrenci, Manisa Termoteknik Fabrikası, Bursa Güç Aktarma Çözümleri Fabrikası, Bursa BoschRexroth Fabrikası ve İstanbul Genel Merkez’de vaka çalışmaları, kariyer sohbetleri, Ar-Ge ve üretim gezileri ile proje çalışmalarına katılma fırsatı buldu. 

 Bosch’un, üniversite öğrencilerinin şirketi yakından tanıyabilmeleri için düzenlediği, Türkiye’nin hem online hem de offline olarakyapılan ilk sosyal kariyer kampı Smart Experiencebu yıl da büyük ilgiyle gerçekleşti. 

 Bosch Türkiye Instagram hesabından yöneltilen sorulara doğru cevap veren üniversite 3. ve 4. sınıf ve yüksek lisans öğrencileri arasından seçilen 5 öğrenci, 4 gün boyunca üç ayrı BoschlokasyonundaSmart Experiencedeneyimi yaşadı.

Smart Experienceprogramıyla düşünen, üreten ve gözlemleyen mühendislere ulaşmak hedefleniyor ve başvuru sürecinde mühendislerin kendi bakış açılarını gösterebilecekleri farklı bir yöntem kullanılıyor. 

Mühendislik bölümlerinde okuyan adaylar kendilerini bir özgeçmiş üzerinden anlatmak yerine, 1 aylık bir dönem boyunca akademik bilgilerini aktif olarak kullanabilecekleri araştırma, yorumlama ve değerlendirme döneminden oluşan interaktif bir bilgi yarışmasıyla başvurularını tamamlıyor.

İnteraktif bilgi yarışması sayesinde öğrenciler hem Bosch’un mühendislik alanlarını araştırma fırsatı buluyor hem de iş hayatına dair sorularla teorik bilgilerini kullanabiliyor.SmartExperience kampı boyunca gençlere yalnızca bilgi verilmiyor, bu bilgileri deneyimleyebilecekleri bir ortam da sunuluyor. 

15-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 4 günlük program boyunca öğrenciler sırasıyla; Manisa Termoteknik Fabrikası, Bursa Güç Aktarma Çözümleri Fabrikası, Bursa BoschRexroth Fabrikası ve İstanbul Genel Merkez olmak üzere Bosch Türkiye'nin farklı lokasyonlarındagerçekleştirilen vaka çalışmalarına, Bosch çalışanlarıyla birebir kariyer sohbetlerine, Ar-Ge ve üretim gezileri ile proje çalışmalarına katıldı.

Manisa TermoteknikFabrikası’nda gerçekleşen Smart InnovationDay’de geleceğin kombi-ısınma sistemleri ve bu kapsamda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan öğrenciler, Bursa Bosch Güç Aktarma Çözümleri Fabrikası’nda gerçekleşen Smart IndustryDay’deise Bosch’unSanayi 4.0 çözümlerini doğrudan yerinde deneyimleme şansı buldular.

Bursa BoschRexroth Fabrikası’nda düzenlenen Smart MovementDay’de gençlere, sürekli hareketten, değişimden ve çevik çalışma anlayışı üzerinden BoschRexroth’un büyük yapıları nasıl hareket ettirdiği interaktif atölyelerle anlatıldı. 

Etkinliğin son günü ve kapanışı, 18 Nisan’da Bosch Küçükyalı Genel Merkezi’nde Smart Management Day ile yapıldı. Bosch’ta liderlik üzerine yapılan oturumlar ardından Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı Steven Young, Türkiye ve bölgesindeki 16 ülkenin merkezi olan Bosch Küçükyalı Genel Merkezi’nde öğrencilerle bir araya gelerek hem deneyimlerini paylaştı hem de sorularını cevapladı. 

Bosch Türkiye ve Orta Doğu İnsan Kaynakları Ülke Direktörü Umut Güvenç kamp ile ilgili “Dijital kariyer kampı olarak adlandırdığımız etkinliğimizle geleceğin mühendislerine ilham olmayı hedefliyoruz. 

Kamp boyunca gerçekleştirdiğimiz etkinlikler aynı zamanda #smartexperience etiketiyle yapılan canlı yayınlarla da anlık olarak paylaşıldı ve canlı yayınlar 6.000’e yakın kişi tarafından izlendi. Bu sayede etkinliğe katılan 5 öğrencinin yanı sıra etkinliğe ilgi duyan ve günümüz trend konularını takip etmek isteyen diğer genç yeteneklerle de etkileşim sağladık." dedi.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.