Çocuğunuzun için doğru ve güvenli içerikleri nasıl seçersiniz?

Doğru ve güvenli medya içerikleriyle çocukların teknoloji ve bilim alanlarında eğitimine odaklanan Da Vinci Televizyon Kanalı CEO'su Ferdinand Habsburg, ailelerin çocuklara uygun medya içeriklerini nasıl seçebilecekleri ve güvenli internet kullanımlarıyla ilgili tavsiyelerde bulundu. 


Dünya’da YouTube kullanım alışkanlıklarının oldukça arttığı günümüzde, ebeveynlerin en büyük endişesi, çocukların dijital güvenliğini sağlayamamak ve kontrolsüz içeriklere ulaşmasının önüne geçememek olduğuna değinen Habsburg, 

bugün dünyada çocuklar için dijital anlamda çok fazla kaynak olduğunu, ancak bu kaynakların kullanımı, yönetimi ve denetlenmesi gibi önemli hususların hala tatmin edici düzeyde olmadığını belirterek şunları söyledi; 

 “Bugün, anne babalar için çocuklarının dijital güvenliği en acil çözmeleri gereken konulardan biri olarak baş sırayı alıyor. 

Yakın tarihte,çocuklarımızı ciddi boyutlarda tehdit eden Momo ve Mavi Balina gibi zararlı içerikler anne babalar arasında büyük paniğe yol açtı. Kontrol edemedikleri dijital bir yapının içindeendişe duyan anne babalar, yeni dünyada daha güvenli olmanın yollarınıhep bir ağızdan aramaya başladılar. 

Çocuklarınızın cihazlarında derinlemesine tarayıcı kontrolleri yapsanız, yeni güvenlik duvarları eklesenizya da çocuklarınıza dijital güvenlik konulu özel eğitimlerverseniz de,dijital dünya hayatımızda daha çok yer kapladıkça çocuklarımız faydalı içerikler kadar, zararlı içeriklerle de her zaman karşılaşacaklar. 

Bizlerin yapması gereken,bu zararlı içeriklerden korkup kaçmaktan çok, bunların neler olabileceğini çocuklarımıza anlatmak, gördükleri zaman bu içerikleri tanımalarını sağlamak ve kendilerini korumanın yollarını öğretmek olmalı.

Örneğin biz eşimle beraber, çocuklarımıziçin içerik seçimini yaşlarına uygun ve kesin güvenli olduğunu bildiğimizortamlardan yapıyoruz.

Daha küçük yaştaki çocuklar için ise, internet kullanımına yanlarında bir yetişkinle beraber kontrollü izin vermek en temel tedbirlerin başında gelmeli. Da Vinci Medya olarak hem televizyon hem mobil cihazlar üzerinden sunduğumuz eğitici içeriklerde, bu talep ve arz boşluğunun sorumluluğunu oldukça hissediyoruz. 

Bu bağlamda, çocuklarımızın istedikleri zaman istedikleri yerden, en güvenli şekilde hem eğlence hem eğitimle buluşmaları için Da Vinci Kids Uygulamasını geliştirdik. 

İzleyicimiz olan milyonlarca anne babadan aldığımız geri bildirimlerle geliştirdiğimiz oyun tabanlı bir mobil eğitim platformu olan Da Vinci Kids, uzman editörler ve pedagoglar tarafından özenle seçilmişreklamsız binlerce içeriğe, eğlenceli oyunlara, testlere ve çoklu dil seçeneğine sahip. İncelemenizi tavsiye ederim…” dedi. 

Günümüzde “teknolojinin doğru kullanımı” ve “eğitimin” en büyük mücadele verdiğimiz alanlardan biri olduğunu belirten Habsburg, “Kendimizi geleceği daha iyi bir şekilde inşa etmek ve tasarlamak için sürekli geliştirmeliyiz. 

Çocuklarımıza makinalarla ya da yeni teknolojilerle rekabet etmeyi öğretemeyiz ancak değerlerini korumayı, inançlı olmayı, özgür düşünceyi, takım çalışmasını, başkalarını önemsemeyi, müzik ve sanat gibi eşsiz şeylerin önemini öğretebiliriz.

Çocuklarımıza öğrettiğimiz şeyler makinaların bildiklerinden daha farklı ve fazla olursa makinalar bize asla yetişemezler.” dedi.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.