Türkiye'nin ilk bahçıvanlık okulunda eğitimler başladı

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi ile ISS Bitki Bakım ve Haşere Kontrol Hizmetleri A.Ş. imzalarını taşıyan Bahçıvanlık Eğitim ve Uygulama Merkezi, ilk uygulamalı derslere 14 Kasım 2018 tarihi itibarıyla başladı. 

10 kişilik ISS bahçıvan ekibi Merkez’in ilk kursiyerleri oldu. Türkiye’de bir ilk olarak ISS Türkiye ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi iş birliğiyle hayat geçirilen Bahçıvanlık Eğitim ve Uygulama Merkezi ilk kursiyerlerini kabul ederek eğitimlerine resmen başladı. 

14 Kasım 2018 Çarşamba günü başlayan ilk eğitim döneminde yer alan 10 kursiyere ilk eğitimi ISS uzmanlarından Peyzaj Mimarı Aslıgül Savçın ile Ziraat Mühendisi Nurgül Defterli verdi. 

Açılışı İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgay Akbulut ile ISS Bitki Bakım ve Haşere Kontrol Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Tekin Şengün tarafından yapılan Bahçıvanlık Eğitim ve Uygulama Merkezi, peyzaj sektöründe ihtiyaç duyulan bilimsel kıstaslar doğrultusunda eğitim almış teknik eleman eksikliğinin giderilmesini sağlayacak. 


 EĞİTİM İÇİN HER ŞEY HAZIR 
İstanbul’un ve ülkemizin doğal bitki varlığının ekonomiye kazandırılmasının yollarını keşfetme misyonunu üstlenen Merkez, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi’nin Sarıyer-Bahçeköy’deki kampüs sahası içerisinde, 2.000 metrekarelik arazi üzerinde yer alıyor. 

Merkez, 200 metrekarelik sera alanı, 1.800 metrekarelik açık bölüm, eğitimin hizmetine sunulmuş olan fidanlık sahası, 1.000 metrekare çim alan, doğal gölet ve eğitim için gerekli makine ve ekipmanlar ile donatıldı. 

 EĞİTİMLİ BAHÇIVANLAR GELİYOR 
İlk eğitim döneminin resmen başlamasıyla ISS’in bitki bakım sektöründeki yetişmiş eleman ihtiyacını karşılama yolunda ilk ve büyük bir adım atılmış oldu. 

Kursiyerler Merkez’de verilen uygulamalı dersler ile bitki üretimi, çim bakımı, budama, bitki bakım makineleri ve zirai ilaç başlıklarında eğitim alacaklar. Teorik dersler ise sera yakınında ISS Türkiye tarafından inşa edilen prefabrik derslikte yapılacak. 

Merkez’in serası ve dış alanlarından, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi gören öğrencilerin yanı sıra peyzaj mimarlığı, süs bitkileri, bitki sağlığı gibi konularda çalışan akademisyenler de yıl boyunca faydalanabilecekler. 

Üniversite öğrencileri ile personelinin fidanlık stajlarına da ortam yaratan Bahçıvanlık Eğitim ve Uygulama Merkezi bireysel katılımlara açık olacak workshop, seminer ve etkinlik programlarını da yakın zamanda duyuracak.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.