Öğretmen maaşı en az 6 bin TL olmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "Öğretmenlik meslek kanunu çıkarılmalıdır. Öğretmenleri diğer memurlardan ayırmalıyız. 

Kanun teklifimizi parlamentoya verdik. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında aylık almamalı. Yoksulluk sınırı nedir Türk-İş belirliyor, 6 bin küsür. En az ayda 6 bin TL ücret ödenmeli. 

Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi gerektiğini söyledik. Gelin 3600 ek göstergeyi hep birlikte verelim, oy birliğiyle sağlayalım bunu. 


Kanun teklifimizi de verdik, seçim bildirgelerinde olmasına rağmen, AK Parti ve MHP'nin oylarıyla ek gösterge verilmesi reddedildi. 

Öğretmenler Günü'nde birer maaş ikramiye verebiliriz. Okullarda öğretten açığımız var, dışarıda da atama bekleyenler var. Türkiye genelinde 153 bin 640 öğretmen açığı bulunuyor. Dışarıda da yüz binlerce öğretmen atama bekliyor. Taşımalı eğitime son verilmeli. 

Eğitimde devlet okullarına her türlü destek verilmeli. Hala sabah ve öğlenci olan okullar var, ikili eğitim var. Kadını toplumun eşit bir bireyi olarak görüyorsunuz kadına yönelik şiddete hep birlikte karşı çıkmalıyız. (.....) ntv

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.