LGS de formül sorulmayacak

 lgs 2019 da ezbere dayalı soru sorulmayacak

Türk eğitim sisteminin en büyük sorunlarından biri ‘ezber’e Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un 15 Ekim’de açıklayacağı ‘Vizyon Belgesi’yle darbe süreci başlayacak. 

VATAN gazetesinin haberine göre LGS’de sosyal bilimler sınavında tarih, matematik sınavında formül soruları yer almayacak Milli Eğitim (MEB) Bakanı Ziya Selçuk’un, 15 Ekim’de açıklayacağı ‘Vizyon Belgesi’nin detayları belli olmaya başladı. 

MEB kaynaklarından alınan bilgiye göre ‘Vizyon Beglesi’ne ‘ezber’ konusu damgasını vuracak. 

Öğrenmenin önündeki en büyük engel olarak görünen ‘ezber’e darbe vurmak için ‘Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) soru sisteminde değişiklik yapılacak. 

Ezbere dayalı soru olmayacak. Örneğin matematikte formül, sosyal bilimler sınavında ise tarih sorulmayacak. Bu bilgiler soru içinde yer alacak.  


Deney, kitap okuma artacak 

Yeni sistemde MEB tarafından kullanılan internet üzerinden çocukların destek alabileceği derslerin bulunduğu ‘Eğitim ve Bilişim Ağı’ (EBA) daha da etkin kullanılacak. Bu sistem içindeki dersler çeşitlendirilecek. 

EBA’da işlenen konular ve çözümleri gösterilen sorular öğrenciler için yol gösterici olacak. Ayrıca deneye ve gözleme dayalı faaliyetler artırılacak. Bu faaliyetlerde öğrenilen konular sınavlarda karşılarına çıkacak. 

Ayrıca çocukların dil ve iletişim becerilerinin artırılması için de kitap okuma faaliyetleri artırılacak.‘Vizyon Belgesi’nde sadece öğrenciler için değil öğretmenler için de programlar yer alacak.  

Öğretmenlere eğitim geliyor 

Öğretmenlerin öğretme yeterlilikleri için eğitim verilecek. LGS’de çıkacak sorular için örnekler hazırlanacak ve örnek sorular öğretmenlerle erken paylaşılacak. Böylece öğrencilere yeni sistemin öğretilmesi daha kolay olacak. 
kaynak:gazetevatan

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.