Metro Türkiye’de okul ürünlerini 50’den fazla parametrede test ediliyor

Metro 2008 yılından bu yana Okula Dönüş sezonunda ayakkabı, okul çantası, defter, sözlük, kalem, boya, oyun hamuru gibi farklı kategorideki 2.000 ürünü, 50’den fazla parametrede kanserojen riskler açısından test ediyor. 

Metro’nun 2008 yılında sektörde öncü olarak başlattığı “Okula Dönüş” projesi, konuyla ilgili tüm sektörün kalite çıtasını yükselten yasal düzenlemeye de zemin oluşturmuştu. 

İnsan sağlığının korunmasına yönelik çalışmaları da sürdürülebilirlik bilinciyle yürüten Metro Türkiye, sektörde bir ilki gerçekleştirerek 2008 yılında başlattığı “Okula Dönüş” projesinin kapsamını her geçen yıl daha da genişletiyor. 

Bu yıl Metro mağazalarında satılan tüm kırtasiye, ayakkabı ve tekstil ürünleri, Yeditepe Üniversite Eczacılık Fakültesi Farmasötik Toksikoloji Ana Bilim Dalı tarafından belirlenen ve onaylanan 50’den fazla farklı parametre ile test ediliyor. 
Metro’da satışa sunulan kırtasiye, ayakkabı ve tekstil ürünlerinin hiç biri çocukların sağlığını tehdit eden kurşun, solvent, fitalat gibi ağır metaller içermiyor.  

Yüzde 20 Olan Uygunsuzluk Yüzde 0’a yaklaştı 
Metro Yürüttüğü yerinde denetimler, düzenli analizler, tedarikçi eğitimleri ve yasal düzenlemelerle yüzde 20 olan uygunsuzluk oranını ‘0’a yaklaştırdı. 

Okula dönüş kategorisinde yer alan 2.000 ürünüyle Metro, her yaşa, bütçeye ve ihtiyaca uygun olarak müşterilerine sağlıklı, güvenli ve kaliteli ürünler sunuyor. 

 Her yaşa ve bütçeye uygun sağlıklı ürünler 
Anaokulundan, üniversiteye kadar tüm öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek ürün çeşitliliği ve okul listelerinin teslim edilmesinin ardından gerekli ürünlerin alışverişini tamamlamaya yardım eden çalışanlarıyla Metro, tüm ebeveynler için farklı bir alışveriş deneyimi sunuyor. 

Çocukların sağlığı kadar ailelerin bütçelerini de düşünen Metro, geniş fiyat aralığıyla her bütçeye uygun ürünleri müşterileriyle buluşturuyor. 
Metro mağazalarında girişte bulunan danışmadan ücretsiz ve hızlı bir şekilde alınabilen “Günlük Giriş” kartı ile dileyen herkes kolaylıkla alışveriş yapabiliyor.  

Tedarikçilerine sosyal uygunluk denetimi de yapıyor 
Metro ürünlerin kalitesi ve güvenliğinin yanında, kırtasiye, ayakkabı ve tekstil tedarikçilerinin üretim koşullarını da önemsiyor, çünkü kalitenin üretimin her aşamasında sağlanması gerektiğine inanıyor. 

Bu kapsamda tedarikçilerinin çalışanlarının yasal çalışma koşullarının sağlandığını garanti altına almak için sosyal uygunluk denetimleri yapıyor. İnsana yakışır, adil çalışma koşullarında, işçi sağlığı ve güvenliği sağlanmadan üretilen hiçbir ürüne raflarında yer vermeyerek, geleceğe duyduğu saygıyı sürdürülebilirlik ilkeleriyle tüm operasyonlarına entegre ediyor.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.