Kızılay Gençlik Kampları ile Afetlere Hazır Gençler Yetişiyor

Türk KızılayGençlik Kamplarına katılan öğrenciler, alanında uzman kişilerden afete hazırlık ve ilk yardım eğitimleri alıyor. 

Afete hazır bir Türkiye için her bir bireyin üzerine büyük görevler düştüğü bilinci ile Kızılay;afetler konusunda bilinçli, etrafındaki bireylere de örnek olabilecek gönüllüler yetiştiriyor. 

Türk Kızılay gençlik kampları her yıl olduğu gibi bu yılda Haziran-Eylül arasındaki dönemde, 81 ilden yüzbinlerce öğrenciyi ağırlıyor. Yaz tatilinin başlamasıyla yoğun ders programlarını ve sınavları geride bırakan öğrenciler; İstanbul, Ankara ve Eskişehir’deki Kızılay Gençlik Kampları'ndaeğitimlerine devam ediyor.  

Kamplardan binlerce genç ücretsiz faydalanıyor 
Afet konusunda bilinçlenmeyi artırmak amacı ile gençlerin afet ve ilk yardım eğitimine büyük önem veren Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Deprem kuşağında bir ülke olarak afete hazır bir Türkiye için her bir bireyin üzerine büyük görevler düştüğü bilinci ile hareket ediyoruz. 
Bu bilinçle Kızılay, 17 Ağustos 1999 depreminin yıldönümünün yaklaştığı bugünlerde o günkü acıları bir daha yaşamamak için özellikle gençlerin afet konusunda bilinçlendirilmesine büyük önem veriyor.

Gençlik kamplarına katılan öğrencilerimiz, alanında uzman kişilerden afete hazırlık ve ilk yardım eğitimleri alıyor. Afetler konusunda bilinçli, etrafındaki bireylere de örnek olabilecek gönüllüler yetiştiriyoruz. 

Bu kamplardan her yıl yaklaşık 9500 öğrencimiz faydalanıyor.Ne kadar çok çocuğumuza, gencimize eğitim verirsek Türkiye’nin geleceği adına o kadar önemli bir iş başarmış olacağız” şeklinde konuştu.  

Gençler dolu dolu bir kamp dönemi geçiriyorlar 
Kızılay'ın 84 yıllık faaliyeti olan gençlik kamplarından gençlerin ücretsiz faydalandığını belirten Başkan Kınık; “Gençler; Kızılay’ın Heybeliada (İstanbul), Çamkoru (Ankara) ve Eskişehir Hasırca kamplarında yaz boyunca çok sayıda etkinliğe katılma fırsatı buluyor. 
Gençlik kamplarına katılan öğrencilerimiz kamplarımızda afet ve ilk yardım eğitiminin yanı sıra iletişim ve takım çalışması, proje yazma, Kızılay’ın faaliyetleri konusunda bilgilendirici eğitimlerden de yararlanıyor. 

Öğrencilerimiz arasında gönüllülük branşları kuruluyor, gönüllülüğün önemi konusunda bilgilendirici seminerler düzenleniyor. Bunun yanı sıra gençler; halk oyunları, drama, görsel sanatlar, müzik, uygulamalı ilkyardım eğitimi gibieğitimler ile onlarca istasyonda dolu dolu bir kamp dönemi geçiriyor.

Yüzme, okçuluk, paintball, doğa yürüyüşü, müze ziyaretleri gibi aktivitelerimizin de olduğu kamplarda gençlerimiz tatil yapma fırsatı da buluyor” dedi.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.