GE Sağlık ve Yeditepe Üniversitesi Türkiye’de biyolojik ilaç sektörünü ileri taşıyacak iş birliğine imza attı

GE’nin FastTrak teknoloji ve eğitim merkezi Yeditepe Üniversite’sinde faaliyetlerine başladı,sektörel uzmanlığı ile biyoproses alanında yerel yeteneklerin yetiştirilmesine destek sunacak. 

GE Sağlık Yaşam Bilimleri ve Yeditepe Üniversitesi, Türkiye ve çevre coğrafyada yenilikçiilaç geliştirmedebiyoprosesprojelerinin gelişimini hızlandırmak ve üretkenliği arttırmak için iş birliğiyaptı. 

Bu iş birliği kapsamında, üniversitede GE’ninFastTrak Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı kuruldu. Faaliyetlerine Mayıs ayında başlayan laboratuvar, Türkiye'de hızlı büyüyen biyolojik ilaç sektörü ve akademi arasında kurulacakyeni işbirliklerini teşvik edecek. 

Yeditepe Üniversitesi’nden önce Mart 2016’da açılan ve GETürkiye İnovasyon Merkezi’nde faaliyet gösteren GE Sağlık Yaşam Bilimleri FastTrakTeknoloji ve Eğitim Laboratuvarı, bugüne kadar yaklaşık 450 bilim insanı ve biyolojik ilaç sektör temsilcisi için bilimsel etkinliklere ve FastTrak eğitim programlarına ev sahipliği yaptı. 
 GE’nin Yeditepe Üniversitesi’nde kurulan FastTrakTeknoloji ve Eğitim Laboratuvarı,yukarı akış ve aşağı akış biyoproses aşamaları için en gelişmiş laboratuvar ölçekli teknolojilere, biyoreaktörlere, kromatografi sistemlerine ve protein araştırma teknolojilerine sahip. 

Bu teknolojiler, bölgedeki müşteriler için uygulamalı teknoloji eğitimleri ve süreçgeliştirme hizmetleri sağlayacak olan yerel GE biyoproses uzmanları tarafından kullanılacak. Yeditepe Üniversitesi’ndeki bilim insanları da burada eğitim görecek ve projelerini yürütmek için gereken gelişmişteknolojilere erişebilecek. 

 Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Canan Aykut Bingöl, iş birliği ile ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye’debiyolojik ilaç sektörü güçlü bir büyüme potansiyeline sahip ve bu akademi-endüstri iş birliği, sektördekiAR-GE faaliyetlerinin artmasına önemli bir katkı sunacak.Bunun yanında, ülkeye daha zenginve uyumlu bir biyolojik ilaçtesisi kazandırılmasına da yardımcı olacak. 

Bu iş birliği sayesinde araştırmacılarımızın yüksek kaliteli biyoproses teknolojilerine ve uzmanlığına erişiminin sağlanması ile biyoproses yetkinliğini ve bu alandaki kabiliyetleri geliştireceğiz."

 Biyolojik ilaç sektörününson beş yılda Türkiye'de yaklaşık yüzde 15 oranında büyüdüğünü hatırlatan GE Sağlık Yaşam Bilimleri FastTrak Genel Müdürü Umay Şaplakoğlu iş birliği hakkında şunları söyledi: 

“Geçtiğimiz beş yıl, hükümetin biyolojik ilaç araştırmaları ve ilgili Ar-Ge faaliyetlerini hızlandırma amaçlı teşvik planını desteklediği bir süreç oldu. İstanbul'daki FastTrak merkezine yatırım yapmamızın en önemli dayanağı olan bu olumlu adıma destek sunabilmek için gerekli yetkinliğe ve altyapıya sahip olmakbüyük önem taşıyor. 

Biyolojik ilaç alanına yönelik Ar-Ge’yi ve üretim desteğini pekiştirmek için mevcut ve gelecekteki yeteneklerle olan etkileşimimizi artırmamız gerekiyor.İşte bu nedenle, akademi ile olan ilişkilerimizi güçlendiripFastTrak merkezimizi Yeditepe Üniversitesine yerleştirerek sektörel müşterilerimize de hizmet vermeyi sürdüreceğiz.”

GE Sağlık Yaşam Bilimleri, Türkiye ve Orta Doğu Bölgesi İş Direktörü Levent Gündeğer ise şunları söyledi: “Doğru odak alanları seçerek dünya standartlarında ilaç keşif çalışmalarını hızlandırmak ve biyoproses alanındaki yetkinliği ve yetenekleri artırmak için uzmanlığımızı ve deneyimimizi paylaşıyoruz. Türkiye'deki üniversitelerle ve biyolojik ilaç sektörüyle iş birlikleri gerçekleştirme konusunda büyük bir heyecan duyuyoruz."

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.