64 yaşındaki doktor baba, bir de oğlu ile mezun oldu
Üsküdar Üniversitesi 2017- 2018 akademik yılı mezuniyet töreni, Ülker Spor ve Etkinlik Salonunda görkemli bir törenle gerçekleştirildi.
Ön lisans, lisans ve yüksek lisans bölüm ve programlarından 4 bin 900 öğrenci mezun olurken, Optisyenlik programından mezun olan 64 yaşında doktor baba ve oğlu ise dikkatleri üzerine çekti. Baba Tütüncü’nün bir hayali daha var; torunuyla da bir bölümde okumak.
Üsküdar Üniversitesi Optisyenlik bölümünden birlikte mezun olan 24 yaşındaki Mehmet Tütüncü ve 64 yaşındaki babası Dr. Celal Tütüncü törenin ilgi odağı oldu.
30 yıl ürolog hekimliğinin ardından optik dükkânı açan Celal Tütüncü, hastalarına daha kaliteli hizmet verebilmek için oğlu ile birlikte Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik bölümünde eğitim aldığını belirterek aynı sıralarda okumanın baba oğul ilişkisini daha da geliştirdiğini söyledi.
“Çocuğunuzla birlikte okuyun”
Oğlu ile birlikte aynı sıralarda okumanın harika bir duygu olduğunu belirten Tütüncü, “Bu duyguyu tarif etmek çok zor, yaşamak gerekiyor.
Okul arkadaşlığı ile baba oğul ilişkisini birleştirdiğimizde ortaya arkadaşlık çıkıyor, arkadaşlık paylaşımları çıkıyor, sevgi daha çok artıyor. Çocuğunuzun iyi ve eksik yönlerini daha iyi anlamanızı sağlıyor.
Sonuçta daha iyi bir baba ve oğul ilişkisi ortaya çıkıyor. Her anne babaya oğulları, kızları ve torunları ile okumayı tavsiye ederim. Çünkü bu durum size enerji veriyor aile iletişimini daha güçlü kılıyor” şeklinde konuştu.
“Torunumla da okumak istiyorum”
Oğlu ile birlikte mezun olmanın heyecanını yaşayan Celal Tütüncü, vize ve final haftasına oğlu ile birlikte çalıştıklarını, şimdiki hayalinin ise şuan 14 yaşında olan torunu ile Odyometri ya da Fizyoterapi önlisans okumak istediğini söyledi.
“Keşke diğer çocuklarımla da okusaydım”
64 yaşında 4 çocuğu olan Celal Tütüncü, “Diğer çocuklarımla okuyamadığım için keşkelerim arttı. Hayata bakış açım daha farklı olabilirdi” diye de ekledi.
“Üsküdar Üniversitesi teşvik etti”
Üsküdar Üniversitesini evine yakın olduğu için tercih eden Celal Tütüncü, “Üniversitenin hocalarını sevdim, sınıf arkadaşlarımı sevdim.
Umduğumdan daha fazla katkısı oldu. Hocalarım yaptığım optisyenlik işini teşvik ettiler. Bu sayede gözlük konusunda ya da lens konusunda hastalarıma yardımcı olma gayretim farklılaştı. Onların isteklerini yerine getirme konusunda bilgilerim arttı” diye konuştu.
Post a Comment