Cpm Yazılım Teknoloji Ve Bilgi Birikimi Transferi İçin Üniversiteleri Tercih Etti

Yerinde Ar-Ge merkezi olan CPM Yazılım, karşılıklı teknoloji ve bilgi birikimi transferi için İstanbul Ticaret Üniversitesi ile stratejik iş birliği protokolü imzaladı. 

CPM Yazılım bundan sonraki süreçte TÜBİTAK projelerini, İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ) ile birlikte yürütecek.CPM Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut ilerleyen dönemdebu stratejik ortaklıkları, Türkiye’de bulunan diğer önemli üniversitelere de yaymak istediklerini belirtti. 

İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ) ile CPM Yazılım arasında stratejik iş birliği protokolü imzalandı. 

İTİCÜ ve CPM Yazılım arasında yapılan iş birliği imza törenine İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı İbrahim Baz, CPM Yazılım Genel Müdürü Serdar Öner, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İsmail Ekmekçi, CPM Akademi Eğitim Sorumlusu Hakan Çila ve CPM Yazılım İş Geliştirme Müdürü Funda Gündüz katıldı. 
İmzalanan stratejik iş birliği protokolü sayesinde Üniversite ile CPM Yazılım arasında karşılıklı bilgi, tecrübepaylaşımı ve teknoloji transferihedefleniyor. 

Yerinde Ar-Ge Merkezi olan CPM Yazılım Ar-Ge niteliği taşıyan projelerini İTİCÜ ile birlikte yürütecek ve üniversiteden akademik bilgi ve teknoloji transferi sağlayacak. 

ERP sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren CPM Yazılım’ın konusunda uzman kadrosu tarafından üniversite öğrencilerine eğitimler verilerek; öğrencilere aldıkları teorik eğitimin iş hayatındaki uyarlamasını görebilmeleri sağlanarak, öğrencilere staj imkanı sunularak iş hayatına hazırlanmaları için destek verilecek. Ayrıcagirişimcilik eko-sistemini destekleyen CPM Yazılım,İTİCÜ Kuluçka Merkezi’ne mentörlük desteği de verecek. 

Ar-Ge merkezine verilecek destekler kapsamında yeni uygulamalar ile ürün yelpazelerini genişleteceklerini ve bu iş birliğinin uzun süreli olmasını hedeflediklerini belirten CPM Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut;“Ar-Ge merkezi olmamız ile birlikte önümüzdeki dönemde 10 milyon TL’lik bir yatırım hedefimiz var. Bu yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. İstanbul Ticaret Üniversitesi ile imzaladığımız bu stratejik iş birliği çok güzel projeleri de beraberinde getirecek. 

Bu iş birliği sayesinde TÜBİTAK projelerimizi de birlikte yürüteceğiz. Ayrıca İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerine CPM Yazılım’da staj olanağı sağlayacak ve üniversitenin Kuluçka Merkezi ile Ar-Ge niteliği taşıyan projeler yürüteceğiz. dedi. 

Bu iş birliğinin öğrencilere doğrudan katkı sağlayacağını da aktaran Recep Palamut sözlerine şu şekilde devam etti; “Bugün birçok öğrenci mezun oluğunda iş bulamama kaygısı yaşıyor. Artan genç nüfus ve işsizlik rakamları en çok bu pırıl pırıl gençlerimizi endişelendiriyor. 

Bu stratejik iş birliğimiz ile İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerimize sertifika programları da düzenleyerek onlara iş dünyasının kapısını aralayacağız. Uzun soluklu bu yolculuğumuza ülkemizde bulunan diğer üniversiteler ile devam etmek arzusundayız.”

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.