Akbank Sanat’tan Çocuklara Özel Atölyeler

Çocukları yıllardır sanatın büyülü dünyasıyla buluşturan ve minikler için yaptığı özel etkinliklerle bu konuda öncü kurumların başında yer alan Akbank Sanat, Temmuz ayı boyunca her cumartesi günü eğlenceli ve yaratıcı atölye çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. 

GEOMETRİK SANAT (6-12 Yaş) Akbank Sanat’ın yeni çocuk atölyesi “Geometrik Sanat”ta, noktalar çizgiye, çizgiler geometrik şekillere, şekiller de dağa, güneşe, rokete dönüşüyor. 

Matematikten sanata giden bu eğlenceli yolda ortaya çıkardıkları eserlerden büyük keyif alan çocuklar, resimlerinde geometriyi sıklıkla kullanan Paul Klee, Piet Mondrian, Wassily Kandinsky gibi dünyaca ünlü ressamları da tanımış oluyor. 7 Temmuz Cumartesi 11.00 - 12.00 Bilet fiyatı: 15 TL Katılımcı sayısı 10 kişi ile sınırlıdır. 


BEN BİR SANAT ESERİYİM (6-12 Yaş) 
“Ben Bir Sanat Eseriyim” atölyesi çocuklara dünyaca ünlü ressamların meşhur eserlerini eğlenceli bir yolla tanıtıyor. Çeşitli oyunlarla renklenen atölyede, ünlü tablolardan biri seçiliyor ve canlandırması yapılıyor. 7 Temmuz Cumartesi 12.30 - 13.30 Bilet fiyatı: 15 TL Katılımcı sayısı 12 kişi ile sınırlıdır. 

SANATIN YAPI TAŞI: OYUN (7-14 yaş) 
Akbank Sanat, “Sanatın Yapı Taşı: Oyun ile çocukları zevkle, eğlenerek ve yaratarak oynamaya ve sanat yapmaya davet ediyor! 3-boyutlu sanat yapma deneyimi yaşacakları etkinlikte çocuklar, ekleyerek yapma/yaratma tekniğini kullanarak hayal güçlerini harekete geçiren, kendilerini geliştiren eğlenceli dakikalar yaşayacaklar.

 Tüketmeye değil, var olanı yeniden ve başka şekilde üretmeye yönelik çalışmada, çocukların yarattıkları eserler daha sonra başka çocuklar tarafından da işlenerek yepyeni eserlere dönüşüp, yeniden hayat kazanacak. 7 Temmuz Cumartesi 15.30 - 16.45 Bilet fiyatı: 15 TL Katılımcı sayısı 10 kişi ile sınırlıdır.

ELLER KOLLAR ARTIK HEPSİ HEYKELLER (9-12 yaş) 
Artık sanata uzak durmak, uzaktan bakmak yok. Akbank Sanat’ta düzenlenen “Eller Kollar Artık Hepsi Heykeller” atölye çalışması ile sanat içimize işleyecek ve adeta vücudumuzun bir parçası olacak. Ellerimiz ve kollarımız bu atölyede rengarenk heykellere dönüşecek. 7 Temmuz Cumartesi 17.00 - 18.30 Bilet fiyatı: 15 TL Katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır. 

RENGARENK KUPALAR / (6- 14 Yaş) 
Akbank Sanat’ın yeni atölyesi “Rengarenk Kupalar” ile çocuklar porselen kupaların üzerine resim çalışması yapacak, güzel yazı teknikleriyle yazılar yazacak ve evlerine kendi tasarladıkları porselen kupalarla dönecekler. 

Karbon kopyalama yöntemiyle istedikleri bir hayvanın ya da şeklin kopyasını kupa üzerine çıkarıp boyayabilecekleri gibi, el becerilerini geliştirecek fırça uçlu porselen kalemleriyle güzel yazı denemeleri ve desen çalışmaları yapacak olan çocuklar, kendilerine veya sevdiklerine özel kupalar tasarlamanın keyfine varacak. 14 Temmuz Cumartesi 11.00 - 12.30 Bilet fiyatı: 15 TL Katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır. 

KENDİ ÇANTAMI TASARLIYORUM / (6-14 Yaş) Akbank Sanat, “ Kendi Çantamı Tasarlıyorum” isimli yeni atölye çalışması ile 6-14 yaş grubu çocukları kendi çantalarını tasarlamaya davet ediyor. 

Çocuklar, pamuklu bez çantalar üzerine desen çalışması yapmayı öğrenecekleri ve daha sonra bu deseni diledikleri gibi renklendirecekleri atölye çalışmasında birbirinden eşsiz çantalar ile yaratıcılıklarını ortaya çıkaracaklar. 14 Temmuz Cumartesi 13.00 - 14.30 Bilet fiyatı: 15 TL Katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır. 

İLERİ DÖNÜŞÜM HEYKEL ATÖLYESİ (7-12 yaş) 
Akbank Sanat’ın yeni atölyesi “İleri Dönüşüm Heykel Atölyesi”nde 7-12 yaş grubu çocuklar atıklar ve geri dönüştürülmüş malzemeleri hayal gücü ve yaratıcılıklarını kullanarak renkli kağıt heykellere dönüştürüyor. 14 Temmuz Cumartesi 15.30 – 16.45 Bilet fiyatı: 15 TL Katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır.

AİLECE MOZAİK (6-12 yaş) Bu haftasonu bir değişiklik yapın ve ailece eğlenceli bir atölyeye katılın. Akbank Sanat’ta düzenlenen “Ailece Mozaik Atölyesi”nde, “Millefiori” tekniği ile birbirinden renkli ve yaratıcı mozaikler hazırlayabilir, çocuğunuz ile birlikte hem eğitici hem de eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. 

Bolca yoğurma, hayal gücü, eğlence ve yaratıcılık! Bakalım çocuklarla büyüklerin hayal birlikteliğinden ortaya ne çıkacak? 14 Temmuz Cumartesi 17.00 - 18.30 Bilet fiyatı: 30 TL (1 çocuk+1 yetişkin) - Katılımcı sayısı 20 (10 çocuk+ 10 yetişkin) kişiyle sınırlıdır.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.