Köy okulundan Türkiye Ragbi şampiyonluğuna

Muğla Kafaca Kaplancık Ortaokulu öğrencileri Beden Eğitimi öğretmenleri Mustafa Adamcı önderliğinde kurulan ragbi takımı ile Türkiye Şampiyonu oldular. 

Çalışmalarını beton zemin üzerinde sürdüren öğrenciler yarışmada 7 takımı geride bıraktı. 

Muğla Yatağan’da taşımalı ve zorunlu hizmet okulu olan Kafaca Kaplancık Ortaokulu öğrencileri Samsun’un Bafra ilçesinde düzenlenen Ragbi Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye şampiyonu oldular. 


Okulun Beden Eğitimi öğretmeni olan Milli güreşçi Mustafa Adamcı önderliğinde kurulan Ragbi takımı, yarışmada 7 takımı geride bıraktı. 

Köyde çok amaçlı spor salonu bulunduğunu ancak yeterli büyüklükte olmadığı için çalışmalarını beton zemin üzerinde yaptıklarını belirten Adamcı ragbi oyunu için gerekli olan malzemeleri ise internet üzerinden sipariş ettiklerini belirtti. 

Okulun buz hokeyi ve florbol takımlarının da bulunduğunu, buz hokeyi takımından Milli Takım’a sporcu gönderdiklerini belirten Mustafa Adamcı Rugbi takımından da Milli Takım’a sporcu göndermek istediklerini söyledi. 2020 Olimpiyatlarında ilk kez yer alacak olab Rugby sporu Türkiye’de ilk kez bu sene okul sporlarına alındı.ntv

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.