Geleceğin mucitleri Darüşşafaka’da buluşuyor

Öğrenmekten ve üretmekten keyif alan yüzlerce öğrenci, 13 Mayıs 2018 Pazar günü 10:00-18:00 saatleri arasında Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda gerçekleşecek 

‘School Maker Faire’ etkinliğinde bir araya gelecek. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikte öğrenciler; bilimden sanata, bahçecilikten zanaata kadar her türlü disiplinden projelerini sergileyecek. 

155 yıldır eşitlikçi ve akılcı bir eğitim anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Darüşşafaka Cemiyeti, öğrenmekten ve üretmekten keyif alan öğrenciler için önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor: School Maker Faire…
 Kurulduğu 1863 yılından bu yana, yaratıcı ve üretici nesiller yetiştirmeyi ilke edinen Darüşşafaka Cemiyeti, 13 Mayıs 2018 Pazar günü gerçekleşecek ‘School Maker Faire’ etkinliğinde, öğrencilerin fikirlerini gerçeğe dönüştürmesine olanak sağlayacak; onlara projelerini geliştirmek için benzersiz bir paylaşım alanı sunacak. 

Öğrencilerin birey, sınıf, kulüp ya da gruplar olarak katılabileceği etkinlik kapsamında; bilimden sanata, bahçecilikten zanaata kadar her türlü disiplinden proje sergilenebilecek.

13 Mayıs 2018 Pazar günü 10:00-18:00 saatleri arasındaDarüşşafaka Eğitim Kurumları’nda düzenlenecek etkinliğe tüm öğrenciler ücretsiz olarak katılabilecek. Organizasyona katılım için Darüşşafaka Cemiyeti’nin internet sitesindeki başvuru formunu doldurmak yeterli olacak. 

Maker Faire Hakkında: 
- ‘Maker’ kültürü tüketmek yerine üretmeye, kişisel ve küresel sorunlara özgün çözümler üretmeye, yaptıklarını paylaşmaya yönelik bir kültürdür. 
- ‘Maker Faire’ etkinliği; meraklı, öğrenmekten keyif alan her yaştan insanların bir araya gelerek kendin yap kültürünü yaydıkları festival niteliğinde etkinliklerdir. 
- Söz konusu etkinliklerin amacı; öğrenmekten ve üretmekten keyif alan meraklı insanların bir araya gelmelerini, deneyimlerini paylaşmalarını ve kendin yap kültürünü yaymalarını sağlamaktır. 

Etkinlik Detayları: Tarih: 13 Mayıs 2018 Pazar Saat: 10.00 – 18.00 Yer: Darüşşafaka Eğitim Kurumları

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.