Beko’dan Çocuk Obezitesiyle Mücadele İçin UNICEF’e büyük bağış

Beko’nun, ana sponsoru olduğu FC Barcelona ile birlikte çocukları sağlıklı beslenmeye teşvik etmek amacıyla yürüttüğü EatLike a Pro (Şampiyonlar Gibi Beslen) girişimi kapsamında başlattığı küresel farkındalık kampanyası 1 milyon Euro hedefine ulaştı.

Proje kapsamında Beko, Instagram veya Twitter’da #EatLikeAProhashtag’i altındaki her gönderi için UNICEF’e 1 Euro bağış yapıyor. 11 günde #EatLikeAProhastag’i ile1 milyon sosyal medya paylaşımı yapıldı. 

Beko’nunçocuklarda görülen fazla kilo ve obezite ile mücadele için gerçekleştirdiği bu önemli küresel farkındalık kampanyasıyla, 600 bin çocuğun hayatının değişmesi sağlanacak. 


Lider ev teknolojileri markası Beko’nun ana sponsoru olduğu FC Barcelona, FC Barcelona Vakfı ve UNICEF işbirliğiyle çocuklarda obezite sorununa dikkat çekmek için EatLike A Pro hastag’i ile başlattığı küresel farkındalık kampanyası hedefine ulaştı. 

Beko, dünya çapında sağlıklı beslenmeye teşvik etmek amacıyla yürüttüğü “EatLike a Pro-Şampiyonlar Gibi Beslen” kampanyası kapsamında instagram ve Twitter’daki her bir #EatLikeAProhashtag’i için 1 Euro bağış yapacağını duyurmuştu. 

Bu kapsamda 11 günde Beko’nun UNICEF’e yapacağı yardım miktarı olan 1 milyon Euro için gerekli sosyal medya paylaşımı yapıldı. Beko, kampanya kapsamında 6 Mayıs’ta oynanan dünyanın en çok izlenen karşılaşmalarından El Clasico’daFC Barcelona formasının sol omzunda bulunan logosunun yerini #EatLikeAPro’ya bıraktı. 

FC Barcelona oyuncuları antrenmanlara da Beko logosu yerine #EatLikeAPro yazan formalarla çıktı. Beko’nun küresel farkındalık kampanyası aracılığıyla UNICEF’e yaptığı bağış çocuklarda beslenme bozukluğu nedeniyle ortaya çıkan aşırı kilo ve obezite sorununu önlemek çeşitli programlarda kullanılacak. 

Bu şekilde 600 bin çocuğa sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırılması hedefleniyor. Mevcut eğilimin sürmesi halinde şu anda dünya genelinde 41 milyon olan fazla kilolu ya da obezite sorunu yaşayan çocukların sayısı, 2025 yılına kadar 70 milyonu aşacak. 

Beko, dünya çapında farkındalık yaratarak ve insanları harekete geçirerek bu sorunun önüne geçmeyi ve sağlıklı nesiller yetişmesi için küresel çapta bir seferberlik başlatmayı hedefliyor.  

Yıldız futbolcular nasıl besleniyor?  
“EatLike A Pro-Şampiyonlar Gibi Beslen” girişimi, dünyanın her yerinden çocuklara ve ebeveynlere sağlıklı beslenme ve dengeli bir yaşam tarzının önemi konusunda eğitim vererek, aileleri Barcelona takımının yıldız oyuncularının beslenme alışkanlıklarıyla tanıştırmayı amaçlıyor

FC Barcelona’nın yıldız oyuncularının beslenme ve spor alışkanlıklarının başında ise şu başlıklar öne çıkıyor. 
• Fubolcular günde 5 öğün yiyor. 
• Takımın bir günde tükettiği ortalama sebze-meyve miktarı 25 kg. 
• Bir maç için aldıkları kalori miktarı ortalama 87 bin 500 kalori. 
• Futbolcuların menüleri; protein içeriği yüksek salatalar, sağlıklı yağlar içeren balık, tavuk gibi ana yemekler ile sebzelerin yanı sıra pirinç, kinoa gibi tahıllar ve meyveden oluşuyor. 
• FC Barcelona takımının futbolcuları bir antrenman haftasında toplam ortalama 750 öğün yiyorlar. 
• Takım günde ortalama 125 km koşuyor. 
• Yılda 300 saat antrenman yapıyorlar.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.