Sözleşmeli Öğretmenler 24 Aralık'ta Sınava Girecek

Sınava 2016 yılı Şubat döneminde atanıp bir önceki sınava girmeyen/giremeyen veya başarısız olan öğretmenlerle birlikte yaklaşık 20 bin aday öğretmenin gireceği tahmin ediliyor. 

Sınava girmek için 1 yıl fiilen çalışmış olmak gerekiyor. Öğretmenler, kendilerine ait MEBBIS şifresi ile sisteme giriş yaparak sınava girip giremeyeceklerini görebilirler. 

Aday öğretmenler MEBBIS'te bulunan Aday Performans Değerlendirme modülüne girmeli ve "Yazılı Sınava Girmeye Hak Kazandınız" ibaresini mutlaka görmelidir. Sınava girmeye hak kazanamayan adaylar sınav ücretini yatırıp sınava girse bile sınavı geçersiz sayılacaktır. 


Sınav çoktan seçmeli test usulü ile yapılacak ve adaylara çeşitli konu ağırlıklarından 100 soru yöneltilecek. Soruların yaklaşık 45 adedi mevzuat, kanun, yönetmelik, yönerge ve KHK'lardan oluşacak. 5 soruluk kısım T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kısmından ve geriye kalan 45 soru ise eğitim bilimlerinden olacak. 

Sınavda 4 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürecek. Sınav süresi 120 dakika olacak. Sınavdan 60 ve üzeri puan adayların sözlü mülakata girmeksizin adaylıkları kaldırılacak. 

Sınav sonuçları en geç 15 Ocak 2018 tarihinde açıklanacak. Sınav giriş belgelerine ise 18 Aralıktan itibaren meb.gov.tr adresinden ulaşılabilecek. Mebpersonel.com

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.