Bilişim teknolojileri kariyeri için Estonya’dan destek

Eğitim ve bilişim teknolojileri alanında lisans, yüksek lisans ve doktora yapan Türk mühendislerin güçlü motivasyon, eğitim altyapısı ve pratik kabiliyetleriyle öğrenmeye ve gelişime açık olduklarını gözlemleyen Estonya, deneyim kazanmalarına ve daha büyük ölçekli işlere imza atmalarına destek olmak için Türk mühendislerini Estonya’ya davet ediyor 

Eğitim ve bilişim teknolojileri alanında hızlı bir dönüşüm gösteren Estonya, bu alanda lisans, yüksek lisans ve doktora yapan, güçlü motivasyon ve eğitim altyapısıyla öğrenmeye ve gelişime açık olan Türk mühendislerini ülkeye davet ediyor. 

Yaklaşık 10 yıldır Türkiye ile eğitim alanında iş birliği yapan Estonya’da, şu anda 140 Türk öğrenci yüksek öğrenim görüyor. 

Türkiye çok büyük bir yetenek potansiyeline sahip Work in Estonia Uluslararası Pazarlama Uzmanı Kaisa Triin Kosenkranius “Türkiye büyük bir nüfusa ve çok büyük bir yetenek potansiyeline sahip. Aynı zamanda iş potansiyeli olarak farklı fırsatlar ve seçenekleri de bünyesinde barındırması açısından bizim için oldukça önemli bir pazar. 


Aldığımız bilgilere göre bu durum, Türkiye ile yeni iş birlikleri geliştirmek konusunda şirketlerimizi heyecanlandırıyor. Birçok ülkeden girişimciler start up’larını Estonya'da kuruyor ve farklı ülkelerle önemli ticari anlaşmalar yapıyor. 

Estonya ürününüzü/hizmetinizi test süreçlerinden pazarlamaya kadar birçok farklı noktada geliştirerek küresel pazara açabileceğiniz olanaklar sağlıyor. Ayrıca, şirketinizden kar payınızı almayı ertelerseniz, kurumlar vergisini de sonra ödeyebilme imkanı sunuyor. 

Böylece daha fazla yatırım yapmak için bir kaynak yaratabilirsiniz. Bu arada vergi ödeme, vergi beyanı gibi süreçleri online olarak yürütebilirsiniz. Öte yandan, Estonya’da çok fazla ulustan insan bir arada yaşadığı için İngilizce yaygın olarak kullanılıyor ve böylece Estonca bilmek gibi bir zorunluluk doğmuyor” dedi. 

Estonya, yabancı öğrencilere çalışma hakkını kısıtlamıyor Estonya’nın, yurtdışından gelen öğrencilere Avrupa’da çalışma hakkını kısıtlamayan nadir ülkelerden biri olduğunu ifade eden Study in Estonia Uluslararası Pazarlama Uzmanı Kaidi Kerli Karner, “Estonya, üniversiteden mezun olan bir öğrenciye yeni iş fırsatları deneme ve hayallerinin peşinden gitme imkanı sağlıyor. 

Alanında başarılı öğrencilere birçok burs olanağı, ücretsiz eğitim veriyor. Yabancı öğrencilerin çalışma şartlarını kolaylaştıran Estonya, herhangi bir izin prosedürü uygulamıyor. 

Derslerini aksatmamaları kaydıyla tam zamanlı ve yarı zamanlı çalışma imkanı sunuyor. Bu noktada öğrencileri, henüz okul sıralarından itibaren kariyerlerine başlamaları için teşvik ediyor” diye ifade etti.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.