2017 yks ne zaman 15 dk kuralı kalktı sınav ücretleri düşürüldü

ÖSYM başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer tarafından son dakika açıklaması gerçekleştirildi. 

Geçtiğimiz yıl çok sayıda öğrencinin mağdur olmasına yol açan 15 dakika kuralı ve sınav ücretleri konusuna ilişkin ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, öğrenci ve velileri yakından ilgilendirecek çok önemli bir açıklamada bulundu. 

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Özer, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na ilişkin her türlü hazırlığı yaptıklarını belirterek, "Üzerinde durduğumuz tarih, Ramazan Bayramı sonrasında 23-24 Haziran 2018" dedi. 

 ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, değişen üniversite giriş sistemi, sınav süresi ve sınav ücretleri konusuna ilişkin açıklamalar gerçekleştirdi. 

Buna göre, 15 dakika kuralı ve sınav ücretleri yeniden düzenlendi. Hürriyet gazetesine konuşan Prof. Özer, sınav başvurularının mart ayında, sınavın ise haziranda Ramazan Bayramı sonrasında yapılacağını açıkladı. 
Üniversite sınavına girecek adayların en çok merak ettiği konulardan biri olan sınav süresinin de uzatıldığını açıklayan Prof. Dr. Mahmut Özer, "Adayların en çok şikayetçi olduğu giriş ücreti ile süre konusunda çalışmalar yapıyoruz. Soru sayısı azaldığı için ölçme kabiliyetine sağlıklı olarak odaklanacağız" şeklinde konuştu. 

ÖSYM BAŞKANI MAHMUT ÖZER SON DAKİKA AÇIKLAMASI! 
ÖSYM başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer; ''15 dakika kuralı'' ve ''sınav ücretleri'' konusuna ilişkin şu ifadelere yer verdi: "15 dakika kuralı kalktı, Adaylar artık geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi sınava başlama saati 10.00 olacak, bu saatten sonra gelenler alınmayacak. 

Sınav ücreti daha önce 160 TL civarındaydı. Biz iki sınav için 120 TL almayı planlıyoruz. YGS’de 60 TL, LYS’nin her biri 40 TL idi. Bir öğrencinin cebinden yaklaşık 160 TL çıkıyordu. Şimdi daha az çıkacak."hürriyet

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.