2017 ALES sonbahar sınavı başvuru ve sınav tarihi belli oldu

Yüksek lisans yapmak isteyen binlerce kişi gözünü 2017 ALES sonbahar dönemi başvuruları çevirdi. 

ÖSYM tarafından yapılan resmi açıklama çerçevesinde ALES sınav başvuru tarihi belli oldu. 

Peki ALES başvuruları nasıl yapılır? 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı içinde yüksek lisans yapacak vatandaşlar ALES sınav başvuru ücreti ve ALES sınav tarihini merak ediyor. 

2017 ALES BAŞVURU TARİHİ 
ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre ALES sınav başvuruları 26 Eylül 2017 tarihinde başlıyor ve 4 Ekim 2017 tarihine kadar devam ediyor. 05 Ekim itibariyle kesinlikle ALES sınavına başvurular yapılmayacak ve başvuru tarihi uzatılmayacak. 
ALES sınav ücreti olarak ise adaylar 90,00 TL ödeme yapacak. ALES sınavına girecek adaylar, başvuru işlemlerini ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak tamamlayabilecekler. 
 
Aday işlemleri sistemi üzerinden başvuru yapıldıktan sonra sınav ücreti ödenmelidir. Başvuru yapan ancak sınav ücretini ödemeyen adayların başvuru işlemleri geçersiz sayılır. 

SONBAHAR DÖNEMİ ALES SINAV TARİHİ NE ZAMAN? 
Yeni yayınlanan yönetmeliğe göre 100 soru yöneltiecek 2017 ALES Sonbahar Dönemi Sınavı 19 Kasım 2017 tarihinde saat 10.00'da yapılacak ve ALES sınavı için toplam süre 150 dakika olacak. Not: Yeni yayınlanan yönetmeliğe göre sınav süresi beş yıl süreyle geçerli olacak.haber7

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.