Üreten nesli bilişim dersleriyle yetiştirecekler

Son 5 yıldır öğrencilerine kodlama eğitimleri veren Uğur Koleji, yeniçağın bilişimcilerini ve geleceğin girişimcilerini yetiştirmek üzere Bilişim Garajı Akademisi ile işbirliği yaptı. 

Uğur Koleji öğrencileri Bilişim Garajı Akademisi içeriklerinden faydalanacakları programlama, web sitesi tasarlama, 3 boyutlu çizim, elektronik ve robot tasarlama eğitimlerine başlıyor. 

Erken yaşta bilgisayar kullanmaya başlayan Z kuşağına yönelik kampüsünde tablet istasyonu oluşturan ve kodlama eğitimleri veren Uğur Koleji, yeni eğitim döneminde daha üretken öğrenciler yetiştirmek üzere Bilişim Garaj Akademisi ile işbirliği yaptı. 

Bu çerçevede yeni eğitim döneminde verilecek olan Bilişim Teknolojileri ve Akıllı Cihaz Tasarım derslerinde öğrencilere kodlama, web tasarımı, 3 boyutlu tasarım, elektronik ve robotik tasarım becerileri kazandırılacak. Derslerden anaokulu öğrencileri, ilkokul 1.sınıftan 6.sınıfa kadar olan öğrenciler ve 9.sınıf öğrencileri faydalanacak. 

3 boyutlu tasarlayıp çıktı alabilecekler 
Uğur Koleji öğrencileri Bilişim Garaj Akademisi’nin içerikleri ile kapsamı genişletilen Bilişim Teknolojileri dersinde karmaşık gibi görünen kodları çözerek istedikleri hizmeti sunması için onlara işlev kazandıracak. 
HTML, HTML5, CSS ve Java Script programlarını öğrenerek web sayfası hazırlayabilecek düzeye erişecek. Aynı zamanda 3 boyutlu tasarım dersi alan öğrenciler, özel hazırlanan yazılımı kullanarak çeşitli geometrik şekiller üretecek ve 3 boyutlu çizim yapabilecek.  

Her öğrenci artık birer maker olacak 
Akıllı Cihaz Tasarımı dersinde ise öğrenciler sensörleri, mikro denetleyicileri, motorları ve ledleri kullanarak etraflarındaki her objeyi nasıl akıllı hale getirebileceklerini öğrenecek. 

Laboratuvarda her öğrencinin faydalanabileceği kutularda sensörler, Arduino Uno Mikrodenetleyici, breadboard, dc motor, servo motor, rgb LED ve çeşitli renklerde LED’ler bulunacak. 

İlkokul seviyesindeki öğrenciler elektronik devre elemanlarından oluşan set sayesinde onlarca farklı devre kurup enerjinin harekete, farklı seslere ve ışığa dönüştüğü eğlenceli tasarımlar gerçekleştirirken lise öğrencileri de elektronik devreler geliştirerek gereken kodlarla istediği sistemi çalışır hale getirebilecek.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.