ilk 3 tercihe yüzde 25 burs

Işık Üniversitesi İç Mimarlık Bölüm Başkanı Özker Doğru Tercih programına konuk oldu. 

Sadık Gültekin’in sorularını yanıtlayan Özker, “Yüzde 50 burslu kontenjanımız var, ilk 3 tercihe yüzde 25 burs veriyoruz” dedi. Işık Üniversitesi İç Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serpil Özker Doğru Tercih programında Sadık Gültekin'in sorularını yanıtladı. 

Yrd. Doç. Serpil Özker, mimarlık ile iç mimarlığı birbirinden ayırmamak gerektiğine dikkat çekti ve 'Bir ceviz düşünün, dışı ne kadar sağlam, kıramıyorsunuz. 

Bu kabuğu mimarlar tasarlıyor. Fakat içindeki tüm detayları da iç mimarlar tasarlıyor. Dolayısıyla iki bölümü birbirinden ayırmazsınız. Mimarların olduğu yerde iç mimarların da olması gerekiyor' dedi. 

Daha önce özel yetenek sınavıyla öğrenci aldıklarını ancak bu sene kaldırıldığı için öğrencilerini MF4 sınavıyla aldıklarını anlatan Özker Yüzde 50 burslu ve ilk 3 tercihe yüzde 25 burs verdiklerini belirtti. Yüzde 50 burslu öğrencileri zorlayacağı takdirde bursun yüzde 100’e çıkartılabileceğini de belirterek şu açıklamayı yaptı: “Bir öğrencimiz mimari restorasyonda yüzde 50 burslu okuyordu. 
Bizim programımıza geçip başarı sıralamasıyla bursunu yüzde 100'e çıkarmayı başardı. Şu anda öğrencimiz birkaç dalda ödül de aldı. Bizler her zaman öğrencimiz yanındayız. Başarı bursu, çalışma bursu gibi farklı alternatiflerimiz de var.” 

 "FARKLI BURS ALTERNATİFLERİMİZ VAR" 
 Yrd. Doç. Serpil Özker, iç mimarlık okuyan birisinin mezun olunca çalışabileceği alanların başında inşaat sektörünün geldiğini söyledi ve 'Kendi ofislerini açma şansları var. Kamu kuruluşlarında çalışabilirler. Mobilya tasarımı alanında rahatlıkla iş bulabirler. Son yıllarda yat tasarımcılığı da epey revaçta' dedi. 

Tasarımı bir şemsiyeye benzettiklerini ve bu şemsiyenin altında mimarlık, iç mimarlık, endüstriyel tasarım ve moda tasarımının olduğuna dikkat çeken Özker, "Yetenek konusunda öğrencilerimizin hiç tereddütü olmasın bizlerin hedefi, yeteneği olmasa bile, tasarım becerisini ve gücünü öğrenciye çalışarak öğretmek' diye konuştu.ntv

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.