Yeditepe’den Öğrencileri İçin Yenilikçi Girişim

Yeditepe Üniversitesi, çağımızın en önemli gereklerinden biri olan öğrenmeyi öğrenme ve sürekli gelişim becerilerini öğrencilerine kazandırmak için bir ilke imza atıyor. 
Üniversite, birinci sınıfa başlayan öğrencilerine bu yönlerinin gelişmesini sağlayacak olan, dünyanın önde gelen yayınevlerinin temel disiplin e-kitaplarından birini armağan ediyor. 

Yeditepe Üniversitesi’nin çağın gereklerine uygun olarak hazırladığı online öğrenme platformu ve bu kapsamda armağan ettiğitemel disiplin e-kitapları, öğrencilere 21. yüzyıl becerilerini kazandırıyor. 

Elektronik olarak kişiselleştirilmiş öğrenme ortamı yaratmak için tasarlanan bu e-kitaplar, ilgili bölümdeki öğrencileri hayata hazırlıyor. 


Yapay zekâya sahip e-kitaplar öğrencileri, mesleki bilginin yanı sıra takım çalışması, etkin iletişim, liderlik özellikleri, problem çözebilme, bilgi iletişim teknolojilerini etkin kullanabilme ve mesleki yabancı dil gibi becerilerle donatıyor. 

Her Öğrenciye Özel Ödev 
Hediye edilen e-kitaplarda alacakları derse ait dönemlik ders programlarını görebilen öğrenciler ayrıcaderse gelmeden önce işleyecekleri konulara ulaşarak ve ilgili dokümanlara önceden erişerek daha verimli bir akademik dönem geçirebiliyor. 
E-kitapla, öğrenciye sunulan çalışma planı, öğrencinin başarı durumuna göre otomatik olarak değişiyor ve sistem öğrenciyi eksik olduğu konuları çalışmaya yönlendiriyor. E-kitap ayrıca, her öğrenciye özel olarak, eksik kaldığı noktalara göre yeni ödevler veriyor. 

E-kitapların çalışma sisteminde öğrenciyesunduğu bazı avantajlar ise şöyle sıralanıyor: “Öğrenme için ölçme &değerlendirme”, “öğrenme çıktılarını değerlendirme”, “uyarlanabilir öğrenme”, “zamandan tasarruf”, “eğitim kalitesini arttırma”, “ders saatlerinin daha etkin kullanımı” ve “akreditasyon yeterliliklerine katkı.”

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.