Üniversitelerin özel yurtlarını meb denetleyecek

üniversitelerin kendi bünyelerinde bulunan özel yurtları artık Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) denetleyecek. Üniversite yurtlarının açılışı, denetimi, yöneticilerinin atanması gibi işlemler bakanlıkça yapılacak. 

30 Eylül’e kadar bakanlıktan ruhsat almayan yurtların ise faaliyet izni iptal edilecek. Yurtta kalan öğrenciler elektronik takip edilecek. Yurtlar, bina standartlarını iki yıla kadar yeni yönetmeliğe göre düzenlerken, yurtlarda kalan öğrenciler e-yurt kapsamında online olarak takip edilecek. 

Yurt müdürleri ve yöneticileri bakanlık oluruyla göreve gelebilecek. Yurtların denetimini de bakanlığın denetmenleri yapacak. Yeni düzenlemeyle ODTÜ, Hacettepe, Ankara, Boğaziçi ve İstanbul üniversiteleri başta olmak üzere tüm üniversite yurtlarını bakanlık denetleyecek, öğrencileri de kayıt altına alınacak. 
GÜVENLİK UYARISI İstihbarat birimlerinin güvenlik risklerine dikkat çektiği üniversitelerin yurtlarında denetim boşluğu bulunduğunu belirten MEB yetkilileri, “Yurtların herhangi bir standardı bulunmuyordu. 

Öğrencilerin güvenliği, barınma hizmetinin kalitesi açısından son derece hayati bir düzenleme. Artık üniversitelerin tüm yurtları belli standartlar çerçevesinde faaliyet gösterecek” dedi. MEB’e bağlı 3 bin 900 özel yurt faaliyet gösteriyor. 15 Temmuz sonrası FETÖ ile bağlantılı 845 yurt Kredi Yurtlar Kurumu’na devredildi.hürriyet

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.