Bayer Genç Bilim Elçileri 28 bin çocuğa ulaşacak

Bayer Türk ve Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın (TOG) hayata geçirdiği “Bayer Genç Bilim Elçileri” projesinin altıncı yıl çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Projenin devam ettiği rotalar kapsamında Düzce il sınırları içerisindeki Çiftlik Köyü’nde Perihan Tulan İlkokulu ve Ortaokulu’nda ve Nasırlı Köyü İlköğretim Okulu’nda öğrencilerle buluşan gönüllü “Bilim Elçileri”,9 – 12 yaş grubu çocuklarla eğlenceli bilim etkinlikleri gerçekleştirdi. 

 Bayer Genç Bilim Elçileri” projesinde gönüllülük esasıyla yer alan üniversite öğrencileri, bilim etkinlikleri kapsamında çocukların başta doğa olayları olmak üzere etraflarında olup bitenleri sorgulama ve bilimsel araştırma becerilerini geliştirmeye odaklanıyor. 

Kırsal alanlarda yaşayan çocukların bilim okuryazarı olmasını sağlamak ve bilimi sevdirmek üzere yola çıkan “Bayer Genç Bilim Elçileri”, 2017 yılında 5000 çocuğa daha ulaşarak sorgulamanın ve merakın önemi konusunda daha fazla öğrenciyi bilinçlendirmeyi hedefliyor. 

Uluslararası ödül organizasyonları tarafından prestijli ödüllere layık görülen proje kapsamında, son beş yılda 1.750 gönüllü bilim elçisi ile 22.860 öğrenciyle bir araya gelindi.  

Proje kapsamında gönüllü Bilim Elçileri’nin ziyaret edeceği rotalar ise şöyle: 
22-23-24 MAYIS: ARDAHAN 
29-30-31 MAYIS: MUŞ 
5-6-7 HAZİRAN: ERZİNCAN 
19-20-21 HAZİRAN: AMASYA 
3-4-5 TEMMUZ: KAYSERİ 
10-11-12 TEMMUZ: AKSARAY 
17-18-19 TEMMUZ KARAMAN 
31-1-2 AĞUSTOS BURDUR 
14-15-16 AĞUSTOS KÜTAHYA  

Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi Hakkında 
Bayer Türk’ün TOG ile birlikte gerçekleştirdiği “Bayer Genç Bilim Elçileri” projesi ilköğretim çağındaki çocukları gelecekte bilim insanı olma yönünde yüreklendirerek Türkiye’de bilimin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor. 

Üzerinde titizlikle çalışılarak hayata geçirilen Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi’nin iki aşaması bulunuyor. Öncelikle gönüllü üniversite öğrencilerinden oluşan Bilim Elçileri, “Bilim Okuryazarlığı” başlığında formal olmayan eğitim modülleriyle tasarlanmış bir eğitime katılıyor. 

Ardından ilköğretim çağındaki çocukların bilime ilgi duymalarını ve bilimi sevmelerini sağlamak üzere, ilköğretim okullarında bir dizi etkinliği hayata geçiriyor. Etkinlik faaliyetleri, haftalık ders saatleri dikkate alınarak okullarda gerçekleştiriliyor. 

Etkinliklerde çocukların ilgisini çeken ve Bayer’in küresel iş stratejileriyle örtüşen; artan ve yaşlanan dünya nüfusu, artan enerji talebi, artan gıda ve yem ihtiyacı, artan yaşam kalitesi ve azalan kaynaklar gibi dünyanın geleceğini ilgilendiren mega trendlere farkındalık oluşturacak yedi eğlenceli deney yapılıyor. 

Bayer Genç Bilim Elçileri projesinin gezici birimi olan “Bilim Tohumları Ekibi” ise Bayer’in Türkiye’deki 60. yıldönümüne özel geliştirilen bir uzantısı olarak 2014 yılında hayata geçirildi. 

Bilim Tohumları Ekibi, gezici bir eğitim aracı ile yola çıkarak köy köy dolaşıyor ve kırsal yerleşimdeki çocuklar ile buluşuyor. Bugüne kadar yaklaşık 67.000 km kat eden ekip 196 noktada çocuklarla buluştu.

Blogger tarafından desteklenmektedir.