Ağustostan Sonra 30 Bin Öğretmen Alınacak

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “OECD ülkeleri, kalkınmış ülkeler, bütçelerinin, millî gelirlerinin yüzde 5,2´sini eğitime ayırıyor. 

Biz milli gelirin 5,8´ini ayırıyoruz. Onlardan çok daha iyi bir kaynak ayırıyoruz. Eğitim bu ülkenin en öncelikli konusu." dedi. Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kilis’te eğitim yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya geldi. 

Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye´de öğretmen başına düşen öğrenci sayısının ilköğretimde 36´den 25´e, ortaöğretimde ise 25´ten 20´ye düştüğünü söyledi. 
Kilis´te de ilköğretimde öğretmen başına düşen öğrencinin 28´den 20´ye, ortaöğretimde de 18´den 13´e düştüğünü aktaran Yılmaz, kentte 2002 yılında 945 derslik bulunurken bugün bin 800´ün üzerinde derslik olduğunu belirtti. 

Öğretmen sayısının da binden 2 binin üzerine çıkarıldığına dikkati çeken Bakan Yılmaz, "Kilis´e 80 yılda yapılan derslik kadar derslik yaptık." ifadesini kullandı. Geçen yıl 50 bin öğretmen atamasını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Yılmaz, "Yaklaşık 40 bin küsurat da açık kalmıştı. 

Onu da şimdi tamamlayacağız. 20 bin öğretmen alımının duyurusunu yaptık.10 bin öğretmeni de Cumhurbaşkanımız açıkladı. Ağustos´tan sonra inşallah 30 bin alacağız. Sadece iki yılda atadığımız öğretmen 80 bin. 80 bin rakamı bazı ülkelerin tüm kamu personelinin sayısına eşittir, denktir, bazı yerde büyüktür." diye konuştu.... MEB Personel

Blogger tarafından desteklenmektedir.