Eğitim fakültesi öğrencileri uygulamalı eğitim görecek

Bir öğretmenin denetiminde derslere girecek, öğretmenler odasında ve müdürün yanında oturacak YÖK ve MEB’in desteklediği Öğretmen Yetiştirmede Değişim ve Dönüşümler Ulusal Çalıştayı bir sonuç raporu yayınladı. 

Raporla ilgili açıklama yapan İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Başkurt öğretmen olmak üzere eğitim alan öğrencilerin uygulamada daha fazla yer almaları için proje hazırladıkları söyledi. 

Hukuk ve tıp fakültelerinde bunun çok iyi bir şekilde yapıldığını belirten Prof. Başkurt “Avrupa ve ABD’de de örnekleri var” dedi. 

HÜKMÜ BİTEN DERSLER 
Prof. Başkurt 71 alt başlıkta toplanan sonuç raporunda lisans programlarının kontenjanlarının MEB’in istihdam oranına göre belirlenmesi gibi tespitlerin de öne çıktığını belirtti. 

Başkurt “Çalıştayımızdan çıkan ilk sonuç; müfredatın güncellenmesi. Müfredat, günün ihtiyaçlarını karşılayacak, sürekli güncellenen duruma getirilmeli. 

Öyle dersler var ki, artık bugün hükmünü yitirdi. Bunların kaldırılması, bunların yerine yenilerinin konulması gerekiyor" diye konuştu. 

Prof. Dr. İrfan Başkurt: “Öğretmenler odasında birinci gündem maddesi asla öğrenci olmuyor, daha iyi bir ev, araba, tarla, bahçe. İşte bizi mahveden bu bakış açısıdır.” KAYNAK: posta.com.tr

Blogger tarafından desteklenmektedir.