2017'de Öğretmenlere Rotasyon Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) kuşkusuz en önemli departmanlarından biri, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü. Bir milyona yakın öğretmen ve personelin atama, yükselme ve yer değişiklikleri bu bölümde yapılıyor. 

Genel Müdür Hamza Aydoğdu ile birlikte 320 kişi çalışıyor. 15 Temmuz sonrası da en yoğun yerlerden biri oldu. Binlerce öğretmenin kaderi bu bölümdeydi. 

Bugüne kadar pek kamuoyu önüne çıkmayan ekip İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu başkanlığında Hürriyet’e konuştu:.... 

Öğretmen rotasyonu bizim kanunumuzda vardı. Nabi Avcı döneminde bu uygulanmadı, ama kanundaki hüküm duruyor. Şimdi Bakanımız ve müsteşarımızın bir talimatı olabilir diye çalışıyoruz. Bitirmek üzereyiz. 

2017’de rotasyon var. Bunun öğretmenlerimizi mağdur edeceğini düşünmüyorum. Bir mağduriyet olmaması için bütün tedbirleri de biz alacağız. 

170 BİN GENEL İDARE ÇALIŞANI BULUNUYOR Bakanlığımızın 170 bin genel idare hizmetleri sınıfında çalışanı var. Bunların 70 bini okul yöneticisi ya da müdür yardımcısı. 100 bini diğer unvanlar. 

Yöneticilere özel eğitimler veriyoruz. 2012 yılında yaşanan yeniden yapılanma çerçevesinde öğretmen dışı unvanların hizmetiçi eğitimleri Genel Müdürlüğümüze devredildi. Görev alınır alınmaz hizmetiçi eğitimlerin nitelik ve niceliğini artırıcı çalışmalar yapıldı. 

120 BRANŞTA ATAMA YAPIYORUZ 
Yaklaşık 120 branşta öğretmen ataması yapıyoruz. Hangi ile, ilçeye, okula ne kadar ihtiyaç olduğunu takip ediyoruz. Şöyle bir iddiamız var: 

Türkiye’deki bakanlıklar arasında en iyi bilgi iletişim altyapısı, otomasyon altyapısına sahip bakanlığız. Dolayısıyla o verileri oradan alıp bilgiye çevirmek de bizim işimiz. 

Öğretmenlerimizin yaklaşık yüzde 56’sı kadın ancak idarecilerimizin sadece yüzde 14’ü kadındır. Biz kadın idareci sayımızı nasıl arttırırız, onunla ilgili Avrupa Birliğine bir proje hazırlayarak sunduk.

Blogger tarafından desteklenmektedir.