ÖĞRENCİLERİN KİŞİSEL GELİŞİM HARİTASINA ÖZEL EĞİTİM TEKNİKLERİ

Öğrenciler arasında bireysel farklılıklar olduğu gibi öğrenme stillerinde de farklılıklar yaşanıyor. 

Kimi öğrenci yeni ve zor olan bir bilgiyi öğrenirken görsel hafızasından, kimi işitsel hafızasından, kimi ise kinestetik hafızasından yararlanıyor. 

Her öğrencinin aynı eğitim modeline aynı tepkileri vermesinin beklenmemesi gerektiğini ifade eden Uğur Koleji Kurucusu Kemal Koçak , “Kişiye Özel Eğitim Teknikleri” ile öğrenciye özel yöntemler geliştirerek, verimli bir çalışma programı hazırlanması gerektiğini vurguluyor. 

Yapılan bilimsel araştırmalar insanların öğrenme biçimlerinde çeşitli farklılıklar olduğunu ortaya çıkarıyor. Yaşanan bu farklılıklar geçmiş deneyimlerden, olgunluk seviyelerinden ve öğrenme isteklerinden kaynaklanıyor. 

Kimi insanlar için görsel bilgiler daha kalıcı olurken kimileri içinse işitsel ya da kinestetik bilgiler daha kalıcı olabiliyor. Eğitim hayatında öğrenciler için ise bu farklılıklar büyük önem arz ediyor. 

İlgi ve yeteneklerini analiz ediyorlar 
Uğur Koleji, öğrencileri için hangi tarz öğrenme biçiminin daha verimli olacağını tespit ederek “Kişiye Özel Eğitim Teknikleri” ile verimli bir çalışma ortamı oluşturuyor. 

Kişiye özel eğitim tekniklerini öğrenciler arasındaki bireysel farklılıkları dikkate alarak oluşturduklarını belirten Uğur Koleji Kurucusu Kemal Koçak, “Her öğrencinin farklı bir yaşamı, farklı bir algılayışı olduğu gibi farklı bir öğrenme stili oluyor. 

Biz oluşturduğumuz kurul ile birlikte her öğrencimizi ayrı ayrı değerlendiriyoruz. Onların kişisel gelişim haritalarını, ilgi ve yeteneklerini, güçlü ve zayıf yönlerini analiz ediyor, hangi eğitim yönteminin daha faydalı olacağına karar veriyoruz. 

Bunların sonucunda öğrencilerimizin programlamalarını bu yöntem üzerine planlıyoruz. Bu zamana kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmaların olumlu sonuçlarını fazlasıyla aldık” dedi.

Blogger tarafından desteklenmektedir.