KPSS 2016 ORTAÖĞRETİM SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI

KPSS 2016 ortaöğretim sınav giriş yerleri nihayet açıklandı. KPSS ortaöğretim sınavı adayı merakla sınav giriş yerlerini bekliyordu. 

Ortaöğretim mezunlarının katılacağı KPSS ortaöğretim sınavı için, Aday İşlemleri Sistemi (AİS) sınav giriş yerlerini açıkladı. 

20 Kasım 2016 tarihinde saat 10:00’da uygulanacak olan Kamu Personel Seçme Sınavına, adayların sınavın yapılacağı yerde yanında bulundurması gereken belgelerde açıklandı. Peki sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir? Sınava giderken götürülmesi gerekenler neler? İşte tüm detaylar.. 

KPSS sınav giriş yerleri açıklandı mı sorularını soran adayların merakla beklediği cevap ÖSYM'den geldi. 2016 KPSS Ortaöğretim sınav giriş yerleri, Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden açıklandı. 

Adayların sınavın yapılacağı yerde yanında bulundurması gerekenlerle ilgili de açıklamada bulunan ÖSYM, sınav giriş belgesi ve detaylarını ana sayfası üzerinden yayımladı. İşte 2016 KPSS sınav giriş belgesi ve detayları KPSS sınav giriş yerleri açıklandı. Adayların merakla beklediği sınav giriş yerleri ÖSYM tarafından öğle saatlerinde yayınlandı. 
ÖSYM İnternet sayfası üzerinden yapılan açıklamada, adayların sınav yerlerini ais.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecekleri açıklandı. 

İşte 20 Kasım Pazar günü yapılacak KPSS Ortaöğretim sınavı için giriş belgeleri ve detaylı bilgiler Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim'e girecek adaylar, sınava giriş belgelerine ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilecek. 

 ÖSYM'den yapılan duyuruya göre, 20 Kasım 2016 tarihinde saat 10.00'da uygulanacak 2016 KPSS-Ortaöğretim'e başvuran adayların, sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemi tamamlandı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren "Sınava Giriş Belgesi"ni, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden edinebilecek.

İşte ÖSYM tarafından yapılan açıklamanın tamamı; "20 Kasım 2016 tarihinde saat 10:00’da uygulanacak olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2016 KPSS-Ortaöğretim) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır. 

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir. Adaylara saygıyla duyurulur." 

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK? 
16 Ekim-20 Kasım 2016 tarihlerinde yapılacak KPSS’nin süresi 2 saat (120 dakika) olacak. Sınavda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulanacak. Testler adaylara bir kitapçık hâlinde verilecek ve bir cevap kâğıdı kullanılacak.,hurriyet

Blogger tarafından desteklenmektedir.