SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ADAYLARININ BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

15 bin öğretmen ve 5 bin dershane öğretmeninin sözleşmeli öğretmen aday mülakatları tamamlandı. 
Sonuçların ne zaman açıklanacağını merakla bekleyen öğretmen adayları için Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü yetkilileri açıklamada bulundu.

DERSHANE ÖĞRETMENLERİNİN SONUÇLARI DA AYNI ANDA AÇIKLANACAK 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi takviminde 28 eylül tarihinde (bugün) açıklanması beklenen sonuçların, MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, yarın (29 eylül) gün içerisinde açıklanması bekleniyor. 

Normal şartlar altında bugün açıklanması beklenen sonuçların, dershane öğretmenlerinin başvuru sürecinin uzaması nedeniyle sarktığı ve iki sonucun yarın birlikte açıklanacağı alınan bilgiler arasında yer alıyor. 

BAŞVURULAR HANGİ İLLERE YAPILDI? 
Bir nevi doğudaki öğretmen sirkülasyonunu dengelemek için yapılan sözleşmeli öğretmenlik alımları, düşünüldüğü gibi sadece doğu illerine gerçekleştirilmedi. 
Listede Hakkari, Iğdır, Mardin gibi sınır bölgeleri yer alırken, Çanakkale, Aksaray, Nevşehir gibi batı illeri de seçilebilir noktalar arasında yer aldı. 

Başvuru yapılan illerin tamamı ise şu şekilde; Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çanakkale ( Gökçeada ve Bozcaada ), Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak. 

BRANŞ DAĞILIMI İHTİYACA GÖRE BELİRLENDİ 
Sözleşmeli öğretmen alımı duyurusunun ardından öğretmen adayları ve yakın çevresinde, alım sayısının fazla olmasından dolayı atanmalara kesin gözüyle bakılması yanlış bir algı oluşmasına neden oldu. 15 bin öğretmen alımının 'farklı branşlarda' yapılacağı kriteri gözardı edildi. 

'Kesin' gözüyle bakılan atamaların büyük bir kısmının Türkçe ve Sınıf öğretmenlerinden oluşması beklenirken, çok az bir kısmının ise Tarih ve Sosyal Bilgiler öğretmenlerinden oluşması bekleniyor. 

ADAYLAR BRANŞLARINA GÖRE İL SEÇTİ 
İllerdeki ihtiyaca göre branş dağılımı yapılırken, bazı branşların dağılımı her il için geçerli olmadı. Felsefe bölümü için tercih yapmak isteyen adaylar, alım yapılacağı açıklanan illerden sadece bazılarını tercih edebildi.haberturk

Blogger tarafından desteklenmektedir.