KASIMDA 30 BİN ÖĞRETMENİN DAHA ATAMASI YAPILABİLİR

Kasım ayında 30 bin daha öğretmen atamaları yapılması gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı 10 Ekim'de 15 bin öğretmen atamaları yapacak. Ekim ayında yapılacak öğretmen atamaları için başvurusu süresi öabt'si olan branşlar için devam ediyor. 

Ön başvuruyu tamamlayan öğretmen adayları 19-27 Eylül tarihleri arasında sözlü sınava alınacaklar. Sözlü sınav sonuçları bakanlık tarafından 28 Eylül'de ilan edilecek, daha sonra 15 bin öğretmen atamaları için branş branş belirlenen kontenjanlara atama tercihleri alınacak. 

Bundan sonraki süreçte yeni öğretmen atamaları nasıl olacak? Ne kadar öğretmen atamaları yapılacak? 
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, FETÖ ile ilişkisi tespit edilen öğretmenlerin ihraç edilmesi sebebiyle ek 15 bin daha öğretmen atamaları yapılacağını, bunun için maliye bakanlığından izin alınacağını duyurdu. 

Bu atamaların ne zaman yapılacağı ile ilgili bakanlığın önümüzdeki günlerde net bir açıklama yapması bekleniyor. 

Önceki Başbakan Binali Yıldırım, PKK terör örgütü ile ilişkisi bulunan öğretmenlerin açığa alınacağını, bu öğretmenlere yeni dönemde görev verilmeyeceğini, derse giremeyeceklerini açıklamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın PKK ile ilişkisi tespit edilenlerin yerine de yeni öğretmen atamaları yapacağı tahmin ediliyor. 

15 bin ek öğretmen alımına, 15 bin öğretmen alımı daha yapılması gündeme geldi. Son durumda Kasım ayında 30 bin öğretmen atamaları daha yapılacağına kesin gözüyle bakılıyor.mebpersonel.com

Blogger tarafından desteklenmektedir.