ADA YAYINLARI 7.SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7.SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI ADA YAYINLARI 

KAZANIMLARDAN BAZILARI 
Tamsayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. Tam sayılarla işlemler yapmayı gerektiren problemleri çözer. Tamsayıların kendileri ile tekrarlı çarpımını üslü nicelik olarak ifade eder. 

Rasyonel sayıları tanır ve sayı doğrusunda gösterir. Rasyonel sayıları ondalık gösterimle ifade eder. Devirli olmayan ondalık gösterimleri rasyonel sayı olarak ifade eder. Rasyonel sayıları karşılaştırır ve sıralar. 

rasyonel sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini yapar. 7.1.3.2.Rasyonel sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar.  Rasyonel sayıların kare ve küplerini hesaplar. Rasyonel sayılarla çok adımlı işlemleri yapar.  Rasyonel sayılarla işlem yapmayı gerektiren problemleri çözer. 

Gerçek yaşam durumlarına uygun birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemleri kurar. Denklemlerde eşitliğin korunumu ilkesini anlar. Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemleri çözer. Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklem kurmayı gerektiren problemleri çözer. 

Koordinat sistemini özellikleriyle tanır ve sıralı ikilileri gösterir. Aralarında doğrusal ilişki bulunan iki değişkenden birinin diğerine bağlı olarak nasıl değiştiğini tablo,grafik ve denklem ile ifade eder.
7.SINIF MATEMATİK ADA YAYINLARI YILLIK PLANINI BURADAN İNDİREBİLİRSİNİZ

Blogger tarafından desteklenmektedir.