6 YIL ÖZELDE ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERE KPSS SİZ ATAMA

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), dershanelerin kapatılmasından sonra bu kurumlarda çalışan öğretmenler için geçtiğimiz yıllarda çalışma başlatmış fakat KPSS'siz atama yapılacağı için atama bekleyen öğretmenlerin ve kamuoyunun tepkisi sebebi ile bu girişim rafa kaldırılmıştı. 

Bir kaç yıl önce MEB'in gerçekleştirmeye çalıştığı atamalar OHAL KHK'sı ile önümüzdeki öğretmen atamalarında gerçekleştirilecek. Yeni KHK'ya göre dershane öğretmenleri, 6 yıl çalıştılarsa MEB'e KPSS'siz olarak atanabilecekler. 

Yeni yayınlanan Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde Kararnamesi'ne göre 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyet gösteren dershaneler ile öğrenci eğitim etüt merkezlerinde 14 Mart 2014 tarihi itibariyle 6 yılını doldurmuş olan öğretmenler, önümüzdeki dönemlerde Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştireceği sözleşmeli öğretmen atamalarına KPSS puanları olmadan başvuru yapabilecekler. 
Öğretmenlerin 6 yıl doldurma şartı ile ilgili KHK'da yeterli bilgi yok. Bahsedilen 6 yıl kesintisiz ise en az 14 Mart 2008/2014 tarihleri arasında öğretmenlerin çalışma şartı olacak. 

Kesintili olarak 6 yıl kabul edilecekse de yine 14 Mart 2014 itibariyle bu sürenin tamamlanmış olması şart olacak. Bu konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı yayınlayacağı yönetmelikle soru işaretlerini önümüzdeki günlerde giderecek. 

Dershane ve etüt merkezi öğretmenlerinin MEB'e KPSS'siz alınması özellikle dershanede ağırlıklı olarak görev yapan Türkçe Öğretmenliği, Tarih Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği, Coğrafya Öğretmenliği, Fizik Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği, Biyoloji Öğretmenliği gibi branşlardaki öğretmenlerin MEB'e geçişini kolaylaştıracak. 

Bu durum ayrıca yine dershanelerde ve etüt merkezlerinde ağırlıklı olarak görev yapan öğretmenlerin branşlarında atama bekleyen öğretmenleri de olumsuz etkileyecek. KPSS şartı olmadığından dolayı, ilgili branşlarda atama bekleyen öğretmenlerin önü kesilebilecek. 

OHAL KHK'sı ile KPSS şartı olmadan sözleşmeli öğretmen istihdam edilmesinin önü de böylece açılmış oldu. Bu KHK ile 3-9 bin arasında öğretmenin MEB'e geçeceği düşünülüyor. 

Atama bekleyen öğretmenleri olumsuz etkileyecek bu durumdan en az veya hiç etkilenmeyecek branşlar arasında Rehber Öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Resim/Görsel Sanatlar Öğretmenliği, Müzik Öğretmenliği, Beden Eğitimi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği gibi dershane ve etüt merkezlerinde yoğun olarak görev yapmayan branşlar bulunuyor.Mebpersonel

Blogger tarafından desteklenmektedir.