2016 MEB DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI İÇİN TAKVİM BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) öğrenci ve mezunlar için ücretsiz açacağı destekleme ve yetiştirme kurslarıyla (DYK) ilgili kılavuz yayımlandı. 

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, destekleme ve yetiştirme kurslarına öğrenci başvuruları 22-27 Eylül'de alınacak. Kurslar, birinci dönem, ikinci dönem ve yaz dönemi olarak üç dönemde açılacak. 

Kılavuza göre, birinci dönem kursları 3 Ekim'de başlayacak, 15 Ocak 2017'de sona erecek. 

İkinci dönem kursları 27 Şubat-4 Haziran 2017, yaz kursları ise 3 Temmuz-27 Ağustos 2017'de yapılacak. Ara sınıflardaki öğrencilerin tercih edebileceği ders sayısı ise 3'ten 5'e çıkarıldı. 

Ortaokulların 5, 6 ve 7'inci sınıflarındaki öğrenciler ile lisenin 9, 10 ve 11'inci sınıflarındaki öğrenciler en fazla 5 farklı dersten haftalık toplam 12 saate kadar, 8'inci sınıftaki öğrenciler ise en fazla 6 farklı dersten haftalık 18 saate kadar, 12'inci sınıf öğrencileri ile mezun durumundaki öğrenciler ise en fazla 6 farklı dersten haftalık 24 saate kadar kurs alabilecek. 

Sınıf oluşturma işlemleri "Türkçe sınıfı", "Matematik sınıfı" gibi ders bazlı yapılacak ve e-kurs modülünde buna göre sınıf oluşturulacak. Öğrenci devamsızlıkları, derslere göre takip edilecek. 

Geçen yıl yaklaşık 10 milyon öğrenciye ücretsiz kurs sağlandı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülen 2015-2016 yılı birinci dönem, ikinci dönem ve yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kurslarında, yaklaşık 10 milyon öğrenciye ücretsiz kurs imkanı sağlandı. 

 Kurslarda öğretmenlere ve öğrencilere destek olmak amacıyla 40 bin soru geliştirildi, 3 bin 600 kazanım kavrama testi ve 30 değerlendirme sınavı yayımlandı. 

Ayrıca videolu soru çözümleri ve elektronik deneme sınavları teknoloji ile buluşturularak öğrencilerin ücretsiz bir biçimde erişimi sağlandı.mebpersonel

Blogger tarafından desteklenmektedir.