2010 KPSS GENEL YETENEK VE GENEL KÜLTÜR KISMI İPTAL OLDU

Ankara 1. İdare Mahkemesi, usulsüzlük iddiaları nedeniyle 2010 KPSS'nin "Genel Yetenek ve Genel Kültür" kısmını iptal etti. 

Ankara 1. İdare Mahkemesi, soruların sınavdan önce dışarıya sızdırıldığı iddiaları üzerine "Eğitim Bilimleri" kısmı iptal edilen 2010'daki Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) "Genel Yetenek ve Genel Kültür" bölümü de iptal edildi. 

 Mahkeme kararında, "Sınava ilişkin Genel Yetenek ve Genel Kültür sorularının da iptal edilen Eğitim Bilimleri kısmı gibi sınavdan önce başka kişilerin eline geçtiği sonuç ve kanaatine ulaşılmıştır" denildi. 

RAPORLARLA BELGELENDİ 
Oy birliğiyle alınan kararda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca akademisyen bilirkişilere yaptırılan incelemeler ile dava konusu olaya ilişkin yürütülen soruşturmalarda aldırılan teknik raporlara yer verildi. 

Kararda, 10-11 Temmuz 2010'da yapılan KPSS'de çok sayıda kişinin eğitim bilimleri testinde tam puan aldığı iddiaları üzerine açılan soruşturma sonucunda bazı usulsüzlüklerin tespit edildiği hatırlatıldı. 

Bu tespite göre şimdiye kadar yapılan tüm sınavlardan farklı olarak bu sınavda genel dağılımın dışına çıkıldığı anlatılan kararda, KPSS eğitim bilimleri sınavında 100 ve üzeri puan alan adayların standart sapmalarının genelde 1-2 olduğu ancak bu sınavda 5-6 olarak tespit edildiği belirtildi. 

350 KİŞİ TAMAMINI DOĞRU YAPTI 
Yüzde 100 doğru sayısına son 3 yıldaki sınavlarda rastlanmamasına rağmen bu sınavda 350 kişinin yüzde 100 doğru sayısına ulaştığı ifade edilen kararda, tüm bu verilerin olağan dışı bir durumu gösterdiği, bu sonuçlara göre yapılacak uygulamalarda telafisi mümkün olmayan zararların oluşabileceği kanaat ve değerlendirmeleri sonucu 17 Eylül 2010 tarihli yürütme kurulu kararıyla 10 Temmuz 2010'da yapılan sınavın Eğitim Bilimleri bölümünün iptal edildiği kaydedildi. 

80 BİN KİŞİNİN MEMURİYETİ TEHLİKEDE 
2010 KPSS'ye giren yaklaşık 80 bin kişinin atandığı öğrenildi. Bu kişilerin memuriyetlerinin önümüzdeki günlerde iptal edilmesi bekleniyor. 

AVUKAT BABANIN MÜCADELESİ 
 Kızı tarih bölümü mezunu olan ve 2010'daki KPSS'de başarılı olamadığı için atanamayan avukat Cemal Yeşilyurt, kızının hakkının yendiği düşüncesiyle hukuk mücadelesi başlattı. 

Avukat Cemal Yeşilyurt, sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümünün iptal edilmemesi üzerine, bu bölümdeki sınav soru ve cevaplarının yüzlerce adaya servis edildiğini savunarak, sınavın bu kısımlarının da iptali istemiyle Ankara İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı. Davada, 3. dalgada 384 kişi gözaltına alınmıştı.ntv

Blogger tarafından desteklenmektedir.