ÖĞRETMEN ATAMALARINDA MÜLAKATIN ÖNEMİ ARTTI

Öğretmen Atamalarında, Sözlü Mülakat Puanı, Ne Derece Etkili Olacak?  

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarına yeni bir sistem getirerek, daha önce kaldırılan sözleşmeli öğretmenlik uygulamasını tekrar uygulama kararı aldı. 



Sözleşmeli öğretmen alımları ilk olarak 2016 Şubat öğretmen atamalarında uygulanacak. Sözleşmeli öğretmen atamalarına da ek bir kriter getiren bakanlık, sözlü mülakat sınavı ile sözleşmeli öğretmenlerin atamalarını yapacak. 

2017 Şubat ayında yapılacak olan öğretmen atamalarına kadar gerekli yasal düzenlemenin yapılacağı sisteme göre sözleşmeli öğretmenler KPSS + sözlü mülakattan aldıkları puana göre tercihlerine atanacaklar. 
Sözleşmeli öğretmen olarak atanan öğretmen adayları, atandıkları yerde 3+2 yıl görev yapacaklar. Atandıkları yerde 3+2 yıl kalacak olan öğretmen adayları 3 yılın sonunda istedikleri takdirde kadroya geçip, 5. yılın sonunda yer değiştirme hakkına sahip olabileceklerdir. 

SÖZLÜ MÜLAKAT İLE KPSS PUANLARININ ETKİSİ AZALACAK? 
Sözleşmeli olarak atanma durumunda uygulanacak olan sözlü mülakat sistemi ile KPSS-ÖABT puanlarının atanmada etkisi azalacak. Sözlü mülakat puanları ile KPSS puanlarının kullanılacağı atamalarda, sözlü mülakat puanlarının %40-50 oranında etkilemesi tahmin ediliyor. 

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı branşlar için belirlenen kontenjanların 3 katı kadar adayı sözlü mülakata alacak, son durumda 2 puanın belli argümanlara göre hesaplanması ile öğretmen olarak atanabilecek. Yani öğretmen atamalarında artık KPSS-ÖABT puanları atanmak için tek başına yeterli olmayacak. 

Sözleşmeli öğretmenlik ve sözlü mülakat ile öğretmen alımı ile ilgili gerekli yasal düzenleme önümüzdeki günlerde meclis genel kurulunda görüşülüp yasalaşacak ve sözleşmeli olarak ilk öğretmen atamaları 2017 Şubat ayında yapılacak.Mebpersonel

Blogger tarafından desteklenmektedir.