2016 YAZ DÖNEMİ ÖZÜR GRUBU ATAMA TAKVİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere yılda 2 defa olmak üzere öğretmenlerin özür grubuna bağlı yer değiştirme işlemlerini tercihlere bağlı olarak yani isteğe göre gerçekleştiriyor. 
Öğretmenler güvenlik, sağlık, aile bütünlüğü gibi nedenlerden dolayı bakanlığa yer değiştirme talebinde bulunuyor ve ihtiyaç doğrultusunda bakanlık yer değiştirme işlemlerini gerçekleştiriyor. 2016 yılı yer değiştirme takvimine göre aşağıda yer alan tarihlerde il içi ve il dışı atamalar gerçekleştirildi. 

Bu atamalarla yer değiştiren öğretmenler göreve başlama sürecine ve yeni okullarına gitmeye başladı. 
a) İl içi isteğe bağlı yer değiştirmeler; Başvuruların alınması: 20-26 Mayıs 2016 Atamaların yapılması: 06 Haziran 2016 İlişik kesme işlemleri: 17 Haziran 2016 
b) İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmeler; Başvuruların alınması: 16-22 Haziran 2016 Atamaların yapılması: 27 Haziran 2016 İlişik kesme işlemleri: 28 Haziran 2016 Bu yapılan atamalardan sonra özür grubu atamalarının takvimi merak edilmeye başlandı. 

Geçtiğimiz yıllarda yapılan özür grubu atamalarına binaen Milli Eğitim Bakanlığı hala ve resmen takvimi ilan etmemiş olsa bile 2016 yılı eş durumu(özür grubu) atamalarının Ağustos ayının 1. veya 2. haftası yapılacağı ve takvimin bu ayın sonuna doğru ilan edileceği düşünülüyor. 

Bakanlık konu ile ilgili yakın zamanda duyuru ve açıklama yapacak. Bakanlığın ilan edeceği tarihler arasında gerekli şartları taşıyan öğretmenlere MEBBİS ekranı açılacak ve başvurular yapılacak. 

Ağustos ayının 3. haftası ise atamaların gerçekleştirileceği tahmin ediliyor. Detaylı takvimi ve kılavuzu bakanlık açıkladığ an sitemizde bulabileceksiniz. Bizi takip etmeye devam ediniz.

Blogger tarafından desteklenmektedir.