ÖĞRETMENLERİN İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME İÇİN BAŞVURULAR 16 HAZİRANDA BAŞLIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri takvimi belirlendiği gibi aksamadan işlemeye devam ediyor. 

6 Haziran 2016 tarihi itibariyle bazı İl MEM'ler hariç olmak üzere il içi atama sonuçları açıklanmıştı. Sıre illler arası tayinlere geldi. Bakanlığın yayınladığı takvime göre iller arası(il dışı) yer değiştirme işlemleri için: 

 Başvurular: 16-22 Haziran 2016 Atamalar: 27 Haziran 2016 İlişik kesme ve göreve başlama: 28 Haziran 2016 *Yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenlerin hizmet puanları, 22 Haziran 2016 tarihi dikkate alınarak hesaplanacak. 

Yer değiştirme isteyen öğretmenler MEBBİS üzerinden belirtilen tarihler arasında başvurularını gerçekleştirebilecekler. Öğretmenlerin başvurmadan önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan kılavuzu dikkatle okumaları ve gerekli şartları sağlayıp sağlamadıklarına özenle bakmaları gerekmektedir. 
Aksi halde atamaları olsa bile göreve başlatılamayabilirler. Başvurulardan sonra hizmet puanı esas alınarak ve branşlardaki norm boşluğu veya fazlalığı değerlendirilerek bakanlık tarafından il dışı atamalar gerçekleştirilecek. 

Başvuru sürecinde, atamalarda ve sonraki yapılacak iş ve işlemler için siz değerli okucularımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.mebpersonel

Blogger tarafından desteklenmektedir.