TÜRKİYENİN EN BÜYÜK GÜNEŞ SANTRALİ KONYADA HİZMETE GİRDİ

Yenilenebilir enerji kaynakları, doğayı kirletmeden enerji elde etme şansı sunması ve yaşam boyunca kalıcı olarak tüketilmesi mümkün olmadığı için büyük önem taşıyor. 

Ülkemizde yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ilgi düşük seviyede olsa da, son yıllarda bu konuda ciddi çalışmalar yapılmaya başlandı. 

Bunlardan birisi olan ve Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santrali ünvanını elde eden Kızören Güneş Santrali, Konya'nın Karatay ilçesinde toplamda 430 dönüm arazi üzerine kuruldu. 
 
75 bin panelden oluşan Kızören Güneş Santrali, toplamda 22,5 megavat kapasitesi ile ülkemizde bulunan diğer rakiplerine göre açık ara önde. Bu değer yaklaşık 20 bin evin elektrik ihtiyacına denk geliyor. 

Santralin yapımı süresince tüm çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü ve son teknolojinin kullanıldığını söyleyen yetkililer, kurulum süresi boyunca 400 kişinin istihdam edildiğini belirtti. 

Kontrolü tamamen yerli yazılım ile sağlanan santralde, tüm güneş panelleri uzaktan takip edilebiliyor ve elektrik üretim değerleri anlık olarak görüntüleniyor.shiftdelete

Blogger tarafından desteklenmektedir.