PUMA BEATBOT ROBOT İLE KOŞU YARIŞI YAPABİLİRSİNİZ

Gelişen teknoloji sayesinde sporcular antreman sistemlerinde robotik temelli cihazları zaten kullanıyor. Ancak sporcunun antremanda bizzat bir robot ile yarışması bir ilk olabilir. 

Atletizmin herhangi bir dalı ile uğraşıyorsanız desteğin, motivasyonun bir sporcu için ne denli önemli olduğunu bilirsiniz. 

Bu konuda da sporcunun en büyük yardımcısı genellikle antrenörleri olur. Ancak Puma'nın yeni robotu BeatBot, antrenörlerin bile veremeyeceği bir motivasyonu koşuculara vermeye hazırlanıyor. 

Bir koşucu -hele de kısa mesafe koşucusu ise- saniyelerle, hatta saliselerle yarışır. Sürekli kendini geliştirmek, bir öncekinden daha hızlı olmayı amaçlar. Tabi sporcular koşu esnasında nasıl bir sürede olduklarını ya da ne denli başarılı gittiklerini fark edemiyorlar (özellikle antremanda). 

İşte Puma'nın robotu da burada devreye giriyor. Mobil uygulaması üzerinden yarışın yapılacağı mesafe ve bitiş çizgisine ulaşılacak süreyi ayarlayabildiğiniz BeatBot, o süre içinde istediğiniz mesafeyi katetmekte. ''Bunun sporcuya ne faydası var?'' derseniz de; robotla birlikte koşan atlet, hızını robotun hızına göre ayarlayıp onu geçmeye çalıştıkta kendi performansında da bir artış oluyor. 

Yani uzun lafın kısası, BeatBot kendisini geçmesi için sporcuyu bir güzel gaza getiriyor. Tabi robotun hızını iyice düşürüp ''yendiim'' diye sevinirseniz orası başka.Webtekno

Blogger tarafından desteklenmektedir.