HER ÖĞRENCİ SPOR LİSANSI SAHİBİ OLACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanacak işbirliği protokolüyle öğrenciler, ortaokula yetenek testiyle başlayacak. 

Böylece 8 yılda bütün öğrenciler, en az bir spor dalında lisans alacak GENÇLİK ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanacak işbirliği protokolü çerçevesinde ortaokul 5’inci sınıflarda tüm öğrencilere yetenek testi yapılacak. 

Bu kapsamda, 8 yıl içerisinde bütün öğrencilerin en az bir spor branşında lisans almaları hedefleniyor. İki bakanlık arasındaki işbirliği protokolünün Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla yarın törenle imzalanması planlanıyor. 

Protokolle, iki bakanlık arasında işbirliği sağlanarak gençliğin beden ve ruh sağlığının en üst düzeyde tutulması, Türk sporunun kalkınmasına katkıda bulunulması, kurum ve kuruluşların oyun, beden eğitimi, spor ve fiziksel etkinlikler açısından kapasitesinin artırılması amaçlanıyor. 

Ayrıca, öğrencilerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda bilgi, beceri ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması, geliştirilmesiyle, özgüveni yüksek, çevreye duyarlı, mutlu ve sağlıklı bir gençliğin yetiştirilmesi ve desteklenmesi hedefleniyor. 

Protokole göre, MEB bünyesinde görev yapan öğretmen ve diğer eğiticiler, ücreti Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca ödenmek kaydı ile bakanlık bünyesinde yürütülen faaliyetlerde ve kurslarda görevlendirilebilecek. 

Başarılı olana ek puan ve burs 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri ve Spor Eğitim Merkezlerinde spora devam eden ilk, orta ve lise kademesindeki sporcu ve öğrenciler ile aktif spor yaşamını devam ettiren milli sporcu ve öğrencilerin okul nakilleri bulundukları türlerde ‘istisnai haller’ kapsamına alınacak ve yerleştirmeye esas puanlarını dikkate alarak eğitimlerini bulundukları kentlerde sürdürebilmeleri sağlanacak. 

Ulusal ve uluslararası sportif faaliyetlerde öğrencilerin başarıları göz önüne alınarak oluşturulacak kriterler doğrultusunda Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’nde ek puan veya burs teşvikleri verilmesi hedefleniyor.  

Öğretmenler antrenör olacak 
Öğretmenlerin sportif yeterlilikleri belirlenerek belirli kriterleri karşılayan beden eğitimi branşı dışındaki öğretmenlerin antrenör, hakem olarak çalışabilmesine imkan sağlanacak.  

Yetenek taraması yapılacak 
Protokol kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı 8 yıl içerisinde bütün öğrencilerin en az bir branşta lisans almasını hedefliyor. Bakanlık ayrıca, her yıl Eylül-Kasım aylarında 5’inci sınıf öğrencilerine MEB işbirliği ile sportif yetenek taraması yapacak ve bu öğrencileri ilgili spor branşlarına yönlendirecek. 

Öğrenciler 6 ve 7’nci sınıfta eğitimleriyle ilgili kapsamlı bir değerlendirmeye alınacak, 8’inci sınıfta ise gerekli yönlendirmeler yapılacak. Yetenek taraması ile ilgili usul ve esasları MEB’in görüşünü de alarak uygulamaya geçirilecek.  

Ders dışında antrenman 
Gençlik ve Spor Bakanlığı, sportif yetenek taraması sonucu yetenekleri keşfedilen öğrencilerin spor eğitimlerini bünyesindeki tesislerde okul ders saatleri dışında sağlayarak bu öğrencilerin gelişimini takip edecek.vatan gazetesi

Blogger tarafından desteklenmektedir.