2 NİSAN GÜNÜ TÜM DÜNYA MAVİ IŞIK YAKACAK

Prontotour 2 Nisan Cumartesi günü, web sitesi üzerinden yapacağınız her online tatil turu alışverişinizin %5’ini sizin adınıza, Tohum Otizm Vakfı’na bağışlayacak.

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'nde kamuoyunun dikkatini otizme çekmek için başlatılan ve bütün dünyada ilgi gören Mavi Işık Yak kampanyası ile dünyada binalar mavi ışıkla aydınlatılacak, insanlar mavi giyecek ve sosyal medya hesapları üzerinden #otizmemaviışıkyak etiketi ile otizmle ilgili mesajlar vererek otizmin farkında onların yanında olduklarını ifade edecekler. 

Kampanyanın Türkiye elçisi Tohum Otizm Vakfı'nın çağrısı ile her yer adeta maviye boyanacak. Prontotour otizmin farkındalığına destek vermek için 2 Nisan günü sabah 09.00 ve akşam 21.00 saatleri arasında web sitesi üzerinden gerçekleştirilecek her online satışın %5’ini Tohum Otizm Vakfı’na bağışlama kararı aldı. 

Ayrıca, kurumsal web sitesinden gerçekleştirdiği duyurular ve müşterilerine gönderdiği e-mailler vasıtasıyla da 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’ne dikkat çekmeyi de hedefleyen 23 yıllık köklü turizm operatörü Prontotour ile siz de otizmin farkındalığı için mavi ışık yakmak isterseniz; tatil turunuzu 2 Nisan Günü online olarak satın alabilirsiniz.  

Otizm Hakkında 
Otizm spektrum bozukluğu, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir nöro-gelişimsel bozukluktur. Otizmin, beynin yapısını ya da işleyişini etkileyen bazı sinir sistemi sorunlarından kaynaklandığı sanılmaktadır. 

Bugün, otizm spektrum bozukluğuna neyin neden olduğu bilinmemekle birlikte genetik temelli olduğuna ilişkin bulgular vardır. Ancak hangi gen ya da genlerin sorumlu olduğu henüz bilinmemektedir. Çevresel faktörlerin de otizme yol açabildiğine ilişkin görüşler vardır. 

Hem genetik temellerin hem de çevresel faktörlerin etkileri üzerine çok sayıda araştırma yapılmaktadır. Otizmin çocuk yetiştirme özellikleriyle ya da ailenin ekonomik koşullarıyla hiçbir ilişkisi yoktur; bu nedenle otizm spektrum bozukluğunu her çeşit toplumda, farklı coğrafyalarda, ırkta ve ailede rastlanmaktadır. 

Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen bir gelişimsel farklılık olan otizmin görülme sıklığı günümüzde çok büyük bir hızla artmaktadır. 1985 yılında her 2.500 çocuktan birine konan otizm tanısı, günümüzde doğan her 68 çocuktan birisi için konmaktadır. 

Otizmin görülme sıklığından hareketle Türkiye için yapılan nüfus projeksiyonuna göre ülkemizde yalnızca 0-18 yaş grubu arasında halen yaklaşık 352.000 otizmli çocuğun ve gencin eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlerden faydalanmak için beklediğini biliyoruz. 

Erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinin topluma kazandırılabilmeleri mümkündür. 

Birleşmiş Milletler otizmin bu hızlı artışı karşısında kamuoyunun dikkatini çekmek için 2 Nisan tarihini Otizm Farkındalık Günü olarak deklare etmiştir ve 2 Nisan günü tüm dünyada otizm konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.