KODLAMA DERSİ LİSELERDE ZORUNLU OLACAK

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Kodlama Dersi'nin liselerde zorunlu olacağını açıkladı. 

Dün katıldığı canlı yayında konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Kodlama Dersinin lise müfredatına zorunlu ders olacak getireleceğini belirtti. 

Bu konuda büyük bir çalışma yapıldığını dile getiren Bakan Işık Kodlama Eğitiminin öneminden ve gerekliliğinden bahsetti. Ayrıca Bakan Fikri Işık Kodlama Eğitimin hükümet politikası haline getirileceğini ve ilerleyen günler Bakanlar Kurulu'nun gündeminde yer alacağını duyurdu. 
İŞTE BAKAN IŞIK'IN KONUŞMALARI 
Araştırmalara göre Türkiye’de bilgisayar kullanım yaşı 6’ya kadar düştü. Ama bilgisayar daha çok oyun oynamak için kullanılıyor. Hükümet, gençlerin teknolojiye yönelik bu ilgisini ‘yazılım’ ve ‘kod yazma’ya yöneltmek için ilk, orta ve liseye kodlama dersi koymayı planlıyor. 

HEDEF: TEKNOLOJİ ÜRETEN NESİL 
Kodlama eğitimiyle, öğrencilerin oynadığı bilgisayar oyunlarının küçük parçalarını kod aracılığıyla yazması, böylece programlama konusunda kendilerini geliştirmeleri hedefleniyor. 

KODLAMA DERSİNİ KİM OKUTACAK? 
Kodlama dersinin müjdesini ilk veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, dersin ilk ve orta okullarda seçmeli, liselerde zorunlu olmasını istediklerini açıkladı. 

Bakan Nabi Avcı da Mayıs ayındaki müfredat değişikliği ile dersin hayata geçirileceğini açıkladı. Avcı, bu dersi Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin vereceğini, böylece bu alandaki mezunların büyük oranda atanacağını söyledi.mebpersonel

Blogger tarafından desteklenmektedir.