TOYOTA 13 MARTTAKİ YGS SINAVINDA SÜRÜCÜLERİ SESSİZLİĞE DAVET EDİYOR

Toyota tarafından başlatılan ve kamuoyundan büyük destek gören “Korna Çalma Huzurumu Çalma” sosyal sorumluluk projesi kapsamında Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS)’nın yapılacağı 13 Mart tarihinde sürücüler “gereksiz korna çalmamaya” davet edildi. 

Geçtiğimiz yıl başlatılan proje ile özellikle sınav dönemlerinde de “Kornasız Gün” çağrıları yapılmış ve toplumun genelinde farkındalık yaratılması amaçlanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı da destek verdiği bu proje ile ilgili olarak bir duyuru yayınlayarak konunun önemine dikkat çekti. 

Kornasız gün daveti Lisans Yerleştirme Sınavlarının yapılacağı 18-19 ve 25-26 Haziran tarihlerinde de tekrarlanacak. Bir çevre sorunu olarak görülen ve insan sağlığına olumsuz etkilerinin yanında, toplumların gelişmişlik seviyesiyle doğru orantılı bir konu olduğunun altının çizildiği “Korna Çalma Huzurumu Çalma” sosyal sorumluluk projesinde bugüne kadar farklı çalışmalara imza atıldı. 
Bu çalışmalardan biri de trafiğin ve korna sesinin en yoğun bölgelerin başında gelen Mecidiyeköy’e özel billboard yerleştirilmesiydi. Bu özel billboard 24 saat boyunca bölgede kaç defa korna çalındığını saydı ve ekranına canlı olarak yansıtarak farkındalık yarattı. 

Uzun soluklu proje kapsamında; Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul, İzmir, Adana, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Eskişehir ve Kayseri Büyükşehir Belediyeleri, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası başta olmak üzere çok sayıda kurumun desteğini alan Toyota, toplumda rol model olan kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları ile de işbirliği yapıyor.

Blogger tarafından desteklenmektedir.