GAZ PEDALINDA TİTREŞİM DÖNEMİ

Alman teknoloji devi Bosch, otomobiller için geliştirdiği yeni gaz pedalı prototipi ile yakıt tüketimini yüzde 7’ye varan oranda düşürmeyi hedefliyor. 

Sürücünün kullanımı stiline bağlı olarak 3 farklı titreşim seviyesiyle daha verimli bir şekilde hızlanması gerektiğini hatırlatan gaz pedalı, aracın navigasyon sisteminden trafik bilgilerine kadar aldığı tüm dataları değerlendirerek sürücünün gereksiz yere hızlanarak tüketimini artırmasını engelliyor.  

Kullanım alışkanlıklarını değiştirecek 
Aracın sahip olduğu yakıtı ya da enerjiyi en etkin biçimde kullanması için geliştirilen gaz pedalı özellikle hibrit motora sahip otomobiller için büyük önem taşıyor. 

Sürücünün ani hızlanmalar için gaz pedalına sonuna kadar basmaması için titreşimle uyarı vererek, içten yanmalı motorun devreye girmesini olabildiğince geciktiren bu teknoloji, sürücülerin kullanım alışkanlıklarını değiştirmeyi hedefliyor.  
Tüm bilgileri değerlendiriyor 
Bosch geliştirmiş olduğu bu teknolojiyi bir dizi sürücü üzerinde de denemiş. Ortaya çıkan sonuçlar, sürücülerin düzenli bir biçimde pedaldan gelen tepkilere uyum sağladığı, bu sayede de aracı çok daha sakin ve verimli kullandığını gösteriyor. 

 Aynı zamanda sürücüye vites değiştirmesi için en uygun zamanı hatırlatan pedal, yokuş aşağı ilerlerken aracın fazladan yaktı tüketimini engellemek için büyük ölçüde devre dışı kalıyor. Gaz pedalı aynı zamanda, aracın kaza önleme sisteminden gelen bilgiler doğrultusunda gönderdiği titreşimlerle de sürücüyü uyarıyor. 

Bosch tarafından geliştirilen bu gaz pedalının ilk müşterisinin hangi otomobil üreticisi olacağını ise zaman gösterecek.shiftdelete

Blogger tarafından desteklenmektedir.