ZEKİ İNSANLAR DAHA SAĞLIKLI OLUYOR

Araştırmayla ilk kez zeka ve sağlık arasında bir ilişki olduğu tespit edildi. Buna göre, zeki kişiler genetik olarak sağlıklı olmaya daha yatkın. 

Zira, düşünsel kabiliyetler ve hastalıklarla ilgili gen biçimi aynı. Zeki insanlar sağlıklı olmaya daha yatkın. Tespit, İskoçya'daki Edinburgh Üniversitesinin araştırmasından. Araştırmada ilk kez, zeka ve sağlık arasında bir ilişki saptandı. 

Buna göre, kişiyi zeki yapan genler, aynı zamanda hastalıktan da koruyor. Araştırmacılar, 40 ila 73 yaş aralığında 100 bin kişinin genetik verileri ile zeka testlerinden aldıkları sonuçlar ve sağlık durumlarını kıyasladı. 
Zeka testlerinde en yüksek puan alanlarda; Alzheimer, yüksek tansiyon ve diyabet gibi hastalıklarla ilişkilendirilen genlere daha az rastlandığı görüldü. Bu kişilerin daha uzun boylu ve beyinlerinin de daha büyük olduğu gözlemlendi. Araştırmaya göre, uzun boyluların üniversite diploması alması daha olası. 

ZEKA ŞİZOFRENİ RİSKİNİ ARTIRIYOR 
Kalp-damar hastalığına yatkınlığı olanların ise kavrama kabiliyeti daha düşük. Ancak araştırmacılara göre fazla zekanın da olumsuz yönleri var. Çünkü zekanın da şizofreni, otizm ve bipolar bozukluk riskini artırdığı tespit edildi.NTV

Blogger tarafından desteklenmektedir.