YGS BARAJ PUANI 150 YE ÇIKARILDI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), ön lisans, açıköğretim ön lisans ve lisans programları ile özel yetenekle öğrenci alan lisans programlarına girişte kullanılan Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) uygulanan 140 baraj puanının 150'ye çıkartılması kararı aldı. 

 YÖK'ten yapılan açıklamada, kararın 24 Aralık'ta gerçekleştirilen Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında alındığı bildirildi. 

140'TAN 150'YE ÇIKARILDI 
Lisans programlarını tercih edebilmek için ham puan olarak yüzde 20 başarıya tekabül eden 180 baraj puanının, ön lisans, açıköğretim ön lisans ve lisans programları ile özel yetenekle öğrenci alan lisans programları için yüzde10'luk başarıya eşdeğer olan 140 baraj puanı uygulandığı hatırlatılan açıklamada, "Barajın 140 puandan 150 puana çıkartılması, başarı beklentisinin yüzde 10'dan yüzde 12,5'a çıkması yani 16 ham puan eşiğinin 20 ham puana yükselmesi anlamını taşımaktadır" ifadesi kullanıldı. 

Tıp, hukuk, mühendislik ve mimarlık programları için sıralama tabanı getirilmesi ile ilk defa taban puanların yükseltildiği belirtilen açıklamada, "Bugün kabul edilen yeni uygulama ile 2016 ÖSYS kılavuzunda ön lisans, açıköğretim ön lisans ve lisans programları ile özel yetenekle öğrenci alan lisans programları için de 150 baraj puanı uygulanmaya başlayacaktır" bilgisi verildi. 

ÖNLİSANS İYİLEŞTİRİLMESİ 
Açıklamada, son yıllarda artan ön lisanstan lisansa geçiş kontenjanları, ön lisans programları için aranan yetkinliğin önemini daha da artırdığı aktarılarak şunlar kaydedildi: "Alınan bu karar ile ön lisans programları için girdi esaslı bir iyileştirme yapılmıştır. 

Bu karara eğitim öğretim süreçlerinde de iyileştirmenin eşlik etmesi gerektiğini bildiğimizi ve bunun için de çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü kamuoyuna ifade ederiz."Haber7

Blogger tarafından desteklenmektedir.