EBA E-KURS BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

Türkiye genelinde gelen yoğun talep üzerine EBA e-Kurs modülü öğrenci başvuruları uzatıldı. 

Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için hazırlanmış bir modül olan EBA e-Kurs yeterli kontenjan sağlanması halinde takviye ders alma olanağı sağlamaktadır. Peki, e-Kurs başvuru süresi ne zamana kadar uzatıldı? 

EBA e-Kurs başvuruları ne zaman bitecek? MEB tarafından öğrenciler için hazırlanan modüle yoğun ilgi olması dolayısıyla başvuru süreleri uzatıldı. Eksik oldukları derslerden e-Kurs almak isteyen öğrenciler 22 Ocak 2016 Cuma günü saat 17:00’a kadar EBA e-Kurs sistemine giriş yapabilirler. 

EBA E-KURS BAŞVURU İŞLEMLERİ 
e-Kurs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler okuldan aldıkları EBA şifreleriyle ‘www.eba.gov.tr’ web sitesine giderek sağ üstte bulunan ‘EBA Girişi’ butonuna tıklamalıdır. 

Sonrasında ise ‘Kullanıcı Adı’ yazan bölüme T.C. kimlik no, ‘Şifreniz’ yazan kısma ise size verilen şifre ile giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra kurs almak istediğiniz dersleri seçerek ek ders talebinde bulunmanız gerekmektedir. Eğer yeterli kontenjan sağlanırsa belirlenen gün ve saatlerde seçmiş olduğunuz dersten takviye alabilirsiniz. 
E-KURS DERSLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 
MEB tarafından yayınlanan EBA e-Kurs takvimi aşağıdaki gibidir: 1. dönem kursları 3 Ekim 2015'te başlayacak, 24 Ocak 2016'da sona erecek. 2. dönem kursları ise 8 Şubat 2016'da başlayacak, 17 Haziran 2016'da sona erecek. 3. dönem yaz kursları ise 20 Haziran 2016’da başlayacak, 11 Eylül 2016’da sona erecek. 

EBA ÖĞRETMEN GİRİŞİ 
EBA e-Kurs modülünden öğretmenler de yararlanabilmektedirler. Kurs vermek istedikleri ders ile alakalı kayıt oluşturan öğretmenler kontenjan yeterli sayıya ulaştığında öğrencilere ders verebiliyorlar. 

Bunun için ilk olarak EBA sistemine giriş yapılması gerekmektedir. Öğretmenler ‘www.giris.eba.gov.tr’ adresine giderek sağ üstte bulunan MEBBİS girişini kullanmalıdır. Sisteme giriş için istenen bilgiler ‘Giriş Kodu’, ‘Kullanıcı Adı’ ve ‘Şifre’dir. Sisteme giriş yapan öğretmenler sonrasında kurs vermek istedikleri dersi seçerek e-Kurs talebinde bulunabilirler.hürriyet

Blogger tarafından desteklenmektedir.