MİCROSOFTTAN EĞİTİME DEV YATIRIM

Geçtiğimiz hafta DreamForce etkinliğinde Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın eğitime yapılacak olan yatırım konuşması gündem yaratmıştı. 

Bahsi geçen bu büyük projenin detayları yavaş yavaş Microsoft cephesinden gelmeye başladı. Bilişim devinin yaptığı açıklamaya göre toplamda 75 milyon dolarlık bir yatırım kapıda. Devlet okullarını kapsayacak olan bu büyük atılım, Amerika’da bilişim uzmanları yetiştirecek. 

Microsoft’un eğitime yaptığı en büyük yatırım YouthSpark adıyla gerçekleşmişti. YouthSpark, İleri Bilişim Eğitimleri adı altında devlet okullarında faaliyet gösteriyor. Bu programda öğrenciler yazılım programları ve bilgisayar destekli elektronik eğitimleri alıyor. Microsoft’un bu projedeki amacı ise önümüzdeki 40 senede 20 milyon bilişim dehasını Amerika’ya kazandırmak.  
Hedef: 10 yıl içinde 7000 okul 
2016 senesinin başlaması ile start alacak olan bu yatırım öncelikle Arkansas ve Kaliforniya eyaletlerinde kendini hissettirecek. Yeni yılın sonundaki hedef ise toplam 700 okula ulaşmak. Microsoft’un bu yatırımı toplam 10 yıl içinde tamamlanmış olacak. 

Bu süreç sona erdiğinde Amerika sınırları içerisinde bulunan 4000 okul tam teşekküllü ileri seviye bilişim dersleri verebilecek kapasiteye gelecek. Satya Nadella, bu projenin Amerika’nın geleceği olduğunu söylüyor; “Önümüzdeki 20 sene içerisinde tüm sektörler, özellikle savunma sanayisi bilişim ve elektronik bazlı olacak. 

Amerika’nın gelecekte kaslı askerlere değil bilişim dehası insanlara ihtiyacı olacak.” Sözleri bu programın önemini vurgular cinsten. Yeni eğitim yatırımı ile açılacak ileri seviye yazılım laboratuvarları, donanım ve silikon merkezleri, bilgisayar tabanlı elektronik eğitimi derslikleri Amerika’nın devlet okullarında hayat bulacak. 

Microsoft’un 2012 senesinden bu yana eğitime yapmış olduğu büyük yatırımlar zaten biliniyordu. Halk, firmanın devrim niteliğindeki yeni projesini takdirle karşılıyor.shiftdelete

Blogger tarafından desteklenmektedir.