6.SINIF DİKEY YAYINLARI MATEMATİK YILLIK PLANI

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6.SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI DİKEY YAYINLARI 

Kazanımlardan Bazıları 
Bir doğal sayının kendisiyle tekrarlı çarpımını üslü nicelik olarak ifade eder ve üslü niceliklerin değerini belirler. İşlem önceliğini dikkate alarak doğal sayılarla dört işlem yapar. 

Doğal sayılarda ortak çarpan parantezine alma ve dağılma özelliğini uygulamaya yönelik işlemler yapar.Doğal sayılarla dört işlem yapmayı gerektiren problemleri çözer. Doğal sayıların çarpanlarını ve katlarını belirler. 2,3,4, 5, 6, 9 ve 10’a kalansız bölünebilme kurallarını açıklar ve kullanır. 

2, 3, 4, 5, 6, 9 ve 10’a kalansız bölünebilme kurallarını açıklar ve kullanır.  Asal sayıları özellikleriyle belirler. Asal sayıları özellikleriyle belirler.  Doğal sayıların asal çarpanlarını belirler. 6.1.2.5. İki doğal sayının ortak bölenleri ile ortak katlarını belirler; ilgili problemleri çözer. 

İki doğal sayının ortak bölenleri ile ortak katlarını belirler; ilgili problemleri çözer.  Açıyı başlangıç noktaları aynı olan iki ışının oluşturduğu şekil olarak tanır ve sembolle gösterir. Komşu, tümler, bütünler ve ters açıların özelliklerini keşfeder; ilgili problemleri çözer.

2016-2017 MATEMATİK 6.SINIF YILLIK PLANINI BURADAN İNDİREBİLİRSİNİZ

6. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI(DİKEY YAYINLARI)NI BURADAN İNDİREBİLİRSİNİZ

Blogger tarafından desteklenmektedir.