ÖĞRETMEN İLK ATAMALARDA 40 OKUL TERCİHİ YAPILACAK

Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle ilk öğretmen atamalarında öğretmenlerden alınan tercih sayısı 25'ten 40'a çıkarıldı. 

Öğretmen adayları, 40 okul tercihi yaptıktan sonra da 41. tercihi açarak herhangi bir kuruma yerleşmek istediklerini de kabul etmiş olacaklar.Bakan Avcı, öğretmen atamalarına ilişkin, "Ağustos ayı içerisinde yapacağız. 
47 bin yasayla ihtas edilmiş kadrodur. Bu kadrolar bütün kamu kuruluşlarına bütçe kanunları çerçevesinde yasayla ihtas edilir. Bizim de ihtas edilmiş olan kadrodan 37 bininin bu yıl kullanılacağına dair Maliye Bakanlığı kararı var. Biz de ihtas edilmiş kadroların 37 binini bu yıl Ağustos ayında inşallah kullanacağız" dedi. 

Sürücü kurslarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Avcı, "Adaylar zorlanabilirler ama zorlanmaları kendi yararınadır. Eskisi kadar kolay değil sınavlarımız. Böyle olması öncelikle sürücülerimizin lehinedir. Bu zorluğa katlanırsak daha sonra başka acılara katlanmak zorunda kalmayız" diye konuştu. www.mebpersonel.com

Blogger tarafından desteklenmektedir.